Les eleccions municipals a la Garrotxa tindran 19 llistes de CiU, 11 d’ERC, 5 del PSC i la CUP, 2 de PxC, una del PPC i Olot en comú i dues d’independents

Convergència i Unió compareixerà a les eleccions municipals amb 19 candidatures. Esquerra n’ha constituït 11 i el PSC cinc, les mateixes amb què la CUP debuta a les eleccions municipals de la Garrotxa. Plataforma es presenta a dos municipis, el Partit Popular manté la llista per Olot, Podem i Iniciativa concorren junts a la capital de la Garrotxa i dos llistes d’independents es presenten a Riudaura i a Argelaguer.

Convergència i Unió passa de presentar 20 a 19 llistes a la Garrotxa. Aquest any no es presentarà per Riudaura ni Argelaguer. En canvi, sí hi serà a Beuda. La federació vol mantenir les alcaldies que ostenta en aquests moments i recuperar-ne d’altres a Tortellà, Sant Jaume de Llierca i Beuda.

Esquerra Republicana de Catalunya creix de 7 a 11 candidatures. Tot i que no es torna a presentar a Argelaguer, guanya cinc llistes, de partit o d’independents associats a les sigles, a Beuda, les Preses, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols i Sant Ferriol, amb la llista constituïda pel fins ara alcalde de CiU Josep Masmitjà.

El PSC passa de les 7 llistes que va constituir el 2011 a les cinc que presenta per al 2015. En les eleccions municipals del 24 de maig no tindrà representació ni a les Preses ni a la Vall de Bianya. Excepte a Olot, la resta de llistes no es presenten sota les sigles del PSC, sinó com a grups d’independents associats al partit.

Plataforma per la Garrotxa suma una llista a Sant Joan les Fonts, després que fa quatre anys només es va presentar per Olot. El PP Català manté la llista d’Olot per a aquestes properes eleccions municipals, encapçalada per Júlia Sala.

La CUP comença el seu recorregut a la Garrotxa amb cinc candidatures, a Olot, Sant Joan les Fonts, Tortellà, Mieres i Beuda. Pel que fa a Podem i Iniciativa per Catalunya els Verds Esquerra unida i Alternativa, es presenten juntes a Olot sota la formació anomenada Olot en comú. A més, dos llistes d’independents es constitueixen amb la intenció de governar a dos ajuntaments garrotxins, deslliurats de qualsevol sigla. Ho fan a Riudaura i també, i com a llista única, a Argelaguer.

Notícies relacionades:

-Clica aquí per saber més informació sobre les eleccions municipals al teu municipi