El Robolot 2015 bat rècord de participació amb més de 700 estudiants i doblant les inscripcions en diverses categories

Rècord de participants en l’edició 2015 del Robolot. Enguany han estat més de 700 estudiants vinguts d’arreu de l’estat els que han participat en una edició que ha anat marcada per la introducció d’un categoria per als alumnes de primària i la gran qualitat dels prototips presentats.

La Sala El Torin d’Olot s’ha quedat petita per l’edició 2015 del Robolot en la que s’ha batut el rècord de participació. Més de 700 estudiants, 200 robots i un centenar de professors han participat en aquestes jornades d’intercanvi d’experiències enfocades al món de la robòtica. “700 persones inscrites en el concurs és una barbaritat per controlar-ho, o sigui que un èxit total” assegura el coordinador del Robolot, Toni Moreno que afegeix que “en algunes categories fins i tot han doblat la participació”.

L’èxit de convocatòria ha sorprès també als mateixos estudiants que no esperaven tanta participació.  Oriol Espunya es mostra sorprès per la gran participació mentre que Elisabet Riera apunta que el més important és participar.

L’edició d’enguany ha vingut marcada també per la gran qualitat dels prototips presentats i per l’augment dels robots d’estudiants de secundària fets amb impressores 3D. Aquest 2015 el Robolot s’ha obert per primera vegada als alumnes de Primària, amb el que també ha estat un èxit de participació amb una quinzena de centres d’educació entre elles alguns de la Garrotxa com la de Riudaura i la de Sant Roc. Moreno explica que els escolars han participat programant els robots amb un sistema que es diu ‘Scratch’ que “és un sistema adequat per ensenyar als nens a fer aquestes coses”. Una altra de les novetats de l’edició 2015 ha estat la introducció d’una categoria de creació de Mapping que, com la resta, ha comptat amb una gran participació.

 

Notícies relacionades:
El Robolot 2015 fa un pas més i inclourà l’educació primària en les seves diferents activitats
El Robolot 2014 bat el rècord de participació, amb 600 persones