L’Ajuntament d’Olot presenta el llibre dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc, escrit pel periodista Jordi Casas

Aquest any Olot es troba immersa en la commemoració dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc. L’Ajuntament d’Olot ha presentat el llibre que reuneix la història de l’esdeveniment, una obra escrita pel periodista olotí Jordi Casas, que ha volgut traslladar als lectors el significat d’una fira que es troba a l’ADN dels olotins després de 7 segles. Ho ha volgut fer d’una manera amena.

La Fira de Sant Lluc va començar al Torín d’Olot. La seva Fira Ramadera ha tornat a aquest entorn després d’anys oferint-se en d’altres sectors de la ciutat. En 700 anys d’història, l’esdeveniment ha donat moltes voltes i ha tingut moltes formes, models molt diferents, a vegades antagònics alguns respecte dels altres, però tots necessaris per portar la fira fins als nostres dies. Així ho ha recollit el periodista Jordi Casas, autor del llibre ‘700 anys d’empenta olotina. Petita història d’una gran fira’, que ara ha presentat l’Ajuntament d’Olot.

Lluny de fer un compendi historiogràfic dels 700 anys de la fira, el consitori ha volgut presentar una obra amena, plena de curiositats d’interès per tal d’esdevenir una perfecta i senzilla eina de consulta per als olotins i les olotines que vulguin conèixer en qualsevol moment els fets més importants de la fira. La voluntat didàctica i amena de l’obra es reflecteix en el seu format. Es tracta d’un llibre de tapa tova amb unes pàgines ben estructurades i entenedores. L’objectiu també s’ha reflectit en el text.

El llibre dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc va presentar-se divendres a l’Ajuntament d’Olot. L’acte va comptar amb la presència del periodista Manuel Cuyàs, que va esperonar els olotins i olotines a mantenir una fira que forma part de la cultura i l’essència de la ciutat. L’Ajuntament d’Olot ha fet un primer tiratge de 1.500 exemplars del llibre, que es distribuirà de forma gratuïta. Es podrà adquirir al consistori així com a d’altres equipaments municipals com l’Institut Municipal de Promoció o l’Oficina de Turisme.

 

Notícies relacionades:
La Fira de Sant Lluc compleix 700 anys i tindrà un programa d’activitats especial per celebrar-ho