El club Rotary d’Olot-La Garrotxa patrocina la Campanya de Prevenció de Càncer de Còlon i Recte a la comarca

El club Rotary d’Olot – La Garrotxa patrocina la campanya de prevenció del Càncer de Còlon i Recte a la comarca. En concret ho fa juntament amb els Rotary d’Osona i el Ripollès aportant un 42% del cost del programa pels dos primers anys. Del total de 500.000 euros que CatSalut estima que costa la campanya els Rotary n’aporten 220.000.

Els Clubs Rotary d’Olot-La Garotxa, del Ripollès i d’Osona assumiran més del 40% dels 500.000 euros del cost de la campanya de prevenció de Càncer de Còlon i Recte que es farà en aquestes tres comarques. Ho fan a través d’un conveni signat amb el CatSalut que permet unir dues regions sanitàries, la de la Catalunya Central i la de Girona. El programa compta també amb la col·laboració  de la Fundació Oncolliga Girona i el Col·legi de Farmacèutics de Girona. És una campanya que la Generalitat havia començat però per problemes pressupostaris no la van poder continuar, és per aquest motiu, tal com explica el responsable de comunicació del projecte Lluís Vilanova, que “els clubs Rotary vam ajuntar-nos per tirar-la endavant”.

La campanya ja es va iniciar el passat mes de gener a la Garrotxa, enviant cartes d’invitació de forma aleatòria a ciutadans d’entre 50 i 69 anys del municipi de Sant Joan les Fonts perquè de forma voluntària participessin en el programa de prevenció. Una campanya que ha permès detectar la malaltia a almenys una persona i que se l’ha pogut tractar sense que portes danys majors. “Aquestes proves són la clau perquè hi hagi menys mortaldat amb el càncer de còlon” subratlla la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona Lluïsa Ferrer, que destaca la importància de fer-se la proba quan es rep la carta.

Per recaptar el 42% del cost del programa que han d’aportar entre els Clubs Rotary de les tres comarques i que signifiquen uns 220.000, el Club Rotary Garrotxa ha organitzat un sopar solidari al restaurant Ca l’Enric, que s’ha involucrat activament en l’acte, i en el que hi podran participar unes 400 persones. Durant el convit es farà una xerrada amb els metges responsables del Càncer de Colon i recte de l’hospital Josep Trueta i hi haurà testimonis de la malaltia que explicaran de primera mà què suposa aquesta per al dia a dia de les persones.

 

Notícies relacionades:
Envien les primeres invitacions a la Garrotxa per participar al programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte
Els hospitals de la Garrotxa, Osona i Ripollès inicien el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

x