La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot celebra l’Any de les biblioteques amb activitats de tot tipus durant aquesta setmana

Catalunya celebra aquest 2015 el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars per part de la Mancomunitat, una efemèride que va establir les bases de l’actual sistema al país. Per aquest motiu, la Biblioteca Marià Vayreda organitza durant tota la setmana diverses activitats per celebrar l’aniversari. Aquest matí ha tingut lloc una sessió de lectura de contes pels més petits.

Els alumnes de les escoles la Bòbila de les Preses, i Pia, Pla de Dalt, Maria Reina i Morrot d’Olot han passat avui un matí diferent: han visitat la Biblioteca Marià Vayreda, que els hi ha preparat una sessió de lectura de contes infantils a càrrec de Laura Quícios, Marietta Contacontes i Mariona Trenchs. El motiu d’aquesta visita és la celebració a Catalunya de l’Any de les biblioteques, que commemora el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars catalanes i que va desembocar amb l’obertura d’un centre pioner a Olot l’any 1918. El projecte de la Mancomunitat era dotar de carretera, telèfon i biblioteca a les poblacions catalanes de més de 3.000 habitants.

Les biblioteques catalanes organitzen diferents activitats per commemorar l’efemèride; a Olot, la celebració va començar ahir amb una conferència de Toni Soler, i avui ha estat el torn de les lectures de contes infantils. En total la Biblioteca olotina acollirà vuit esdeveniments durant aquesta setmana, transformant per uns dies l’activitat rutinària de l’equipament cultural.

 

Notícies relacionades:
La Biblioteca Marià Vayreda canviarà d’aspecte per uns dies durant la celebració de l’Any de les Biblioteques

x