Directors d’instituts assumeixen la impotència davant d’un brot psicòtic però demanen més rapidesa en els protocols per a casos previsibles

Responsables polítics i educatius reconeixen que davant d’una situació de brot psicòtic, com la que ha apuntat la consellera, poc es pot fer. Per a la resta de casos, existeix un protocol d’actuació, tot i que alguns directors consideren que podria ser més ràpid. En tot cas, volen deixar clar que aquest ha estat un cas anòmal a la societat catalana que no s’ha de tornar a repetir. Són les reflexions en un dia de consternació a tot el país, també a la Garrotxa.

Els centres educatius de la Garrotxa han protagonitzat avui minuts de silenci en rebuig a l’agressió mortal d’ahir en un institut de Barcelona per part d’un noi de 13 anys. Alguns, com l’Institut Montsacopa d’Olot, ho han fet poc abans de les 11 del matí. Altres, els han fet a les 12 del migdia, una hora en la qual també s’han afegit els ajuntaments, a petició de l’Associació Catalana de Municipis. Responsables educatius i polítics remarquen que es tracta d’un fet anòmal al país que no s’ha de tornar a repetir.  La regidra d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olot remarca que “és un cas anecdòtic i que no cal patir per la seguretat als centres educatius de la comarca”. La directora de l’Institut Montsacopa Teresa Danés assegura que als instituts de la comarca hi ha bona convivència i indica que “la societat en la que està en crisi i és una societat amb molta agressivitat”.

Als ajuntaments i els instituts reconeixen que davant la situació de brot psicòtic que ha apuntat la consellera, poc es pot fer. Per a la resta de casos, existeix un protocol d’actuació, tot i que alguns directors consideren que podria ser més ràpid. “El protocol a seguir, és que el tutor ho notifica al director, aquest ho porta a l’Equip d’Assessorament Pedagògic i se’n fa una valoració. En cas que es consideri oportú es porta l’alumne al centre de salut mental de Catalunya” explica Danés.

 

Notícies relacionades:
La consellera Rigau apunta a “un brot psicòtic” com a causa de l’agressió mortal a l’institut Joan Fuster de Barcelona

Deixa un comentari