Les entitats guanyaran protagonisme a la diada de Sant Jordi 2015 a Olot

Aquest any Olot tornarà a viure la Diada de Sant Jordi amb tota la intensitat de què és capaç. Parades i actuacions tornaran a concentrar-se al Firal perquè el centre d’Olot sigui una festa. Aquest any les entitats guanyaran protagonisme.

La Diada de Sant Jordi concentrarà una setantena de parades al Firal d’Olot, “més que en cap altra edició”, segons ha assegurat el regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga. Entre els paradistes hi haurà comerços i establiments que voldran acostar la seva oferta fins al centre neuràlgic de la Diada a la ciutat. La immensa majoria, però, seran parades d’entitats, que confien en el Sant Jordi per guanyar ingressos que utilitzaran per organitzar activitats o impulsar iniciatives de diversa naturalesa.

Entitats i centres educatius de tot tipus es bolquen en la festa de la Diada a Olot, no només amb parades, sinó també amb recitals i d’altres actuacions que s’aniran succeint durant tot el dia. L’escola Cor de Maria començarà els actes al matí, amb lectures de poemes i narrativa prop de l’escultura La lectura del Firal. L’institut Montsacopa prendrà el relleu, amb la representació de la llegenda de Sant Jordi. A la plaça Rector Ferrer, davant de Sant Esteve, i a les cinc de la tarda, l’agrupament escolta Nostra Senyora del Tura han preparat la lectura de contes. En aquesta edició, la proximitat de les eleccions municipals també es farà notar. Els partits polítics han reservat parades amb la intenció d’explicar als visitants el seu programa electoral.

 

Notícies relacionades:
Olot Televisió promourà la festa del Sant Jordi, en directe des del Firal d’Olot
El Servei de Català organitza un dictat popular per Sant Jordi

x