El Sant Jordi llueix més que mai al Firal d’Olot, amb 72 parades d’entitats que recapten fons amb la venda de roses

Pel que fa a les roses, enguany es preveu un increment d’un 20% de les vendes respecte l’any passat segons el Mercat de Flor de Catalunya. Aquest 2015 a Olot hi ha 70 parades d’entitats entre el Firal i rodalies que venen roses i complements per recaptar fons.

Si hi ha un color que tenyeix la diada de Sant Jordi aquest és el vermell de la rosa, protagonista a parts iguals amb els llibres. Avui les entitats surten totes al carrer, ja siguin de caire social, cultural, esportiu o educatiu; a Olot, hi ha instal·lades parades de 72 associacions, escoles, AMPES i partits polítics, més que cap altre diada, per tal de recaptar fons amb la venda de roses i complements de tot tipus.

El Mercat de la Flor de Catalunya preveu un increment d’un 20% en la diada de Sant Jordi d’enguany, i espera capgirar la tendència a la baixa dels darrers anys, marcats per l’augment de l’IVA. Aquest 2015 l’impost de la flor ha tornat a baixar al 10%, i els floristes calculen vendre 7 milions de roses. Gairebé la meitat provenen de l’Equador i Colòmbia, i només un 15% són catalanes. A banda de la clàssica rosa vermella, es preveu que les taronges i les tenyides de blau siguin de les més venudes.

 

Notícies relacionades:
Els llibres dels autors locals de la Garrotxa protagonitzen la diada de Sant Jordi al Firal d’Olot
Olot Televisió promou la festa del Sant Jordi, en directe des del Firal d’Olot
Les entitats guanyaran protagonisme a la diada de Sant Jordi 2015 a Olot