El president del Consell Comarcal desmenteix l’alcalde de Sant Ferriol i assegura que la corporació ha invertit pertinentment al municipi

El Consell Comarcal Garrotxa desmenteix les declaracions de l’alcalde de Sant Ferriol, Josep Masmitjà, que va justificar la seva marxa de Convergència per la poca inversió que la corporació, governada per CiU, havia fet al municipi. El Consell assegura que en l’últim mandat ha continuat prestant els serveis necessaris a Sant Ferriol, i destaca la inversió en matèria de camins. Al municipi s’hi ha destinat la meitat de l’invertit a tota la comarca.

El Consell Comarcal lamenta les declaracions de l’alcalde de Sant Ferriol, Josep Masmitjà, que en declaracions a OLOT TELEVISIÓ va explicar que deixava Convergència i Unió perquè la corporació, governada per la federació, no havia estat a l’altura a l’hora d’invertir en les necessitats del municipi. El Consell considera que Masmitjà barreja una decisió política i personal amb la feina feta per part d’una institució pública com és el Consell Comarcal de la Garrotxa, que sempre s’ha caracteritzat per estar al servei de tot el territori.

El Consell Comarcal destaca que en els últims 4 anys, ha destinat 535 mil euros a Sant Ferriol en la millora de diferents camins, el 50,34% de la inversió que s’ha realitzat a tota la comarca en matèria de camins, donada l’extensió d’aquest municipi, que està situat en un espai estratègic per a la prevenció d’incendis forestals a la Garrotxa.

El Consell Comarcal afirma que en aquest últim mandat ha continuat prestant el suport tècnic de diferents àrees i serveis comarcals a l’Ajuntament de Sant Ferriol, com serveis socials, urbanisme, informàtica, turisme o medi ambient. A més, ha col·laborat de forma específica en l’execució de programes d’ocupació social i en la problemàtica de l’abastament de l’aigua del Torn. El passat 2014 l’Ajuntament va encarregar al Consell la redacció dels treballs vinculats al nou Pla d’Ordenament Urbanística Municipal del municipi, i a l’inici del mandat, el Consell Comarcal va treballar amb l’Ajuntament de Sant Ferriol en el procés de justificació d’una obra cofinançada a través del programa FEDER. El Consell va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament de gestionar la contractació administrativa i l’execució de l’actuació de millora en el recinte del Santuari de Sant Ferriol. La presidència del Consell demana prudència amb les afirmacions que puguin generar malentesos i actituds atribuïbles únicament a la proximitat del període electoral. Segons la corporació, la decisió de Josep Masmitjà de marxar de Convergència i Unió per encapçalar una llista independent vinculada a Esquerra no es pot justificar ni argumentar pel tracte rebut per part d’aquest Consell Comarcal a l’Ajuntament de Sant Ferriol, i l’emplaça a explicar els motius reals que han fet que canviï d’opció política.

 

Notícies relacionades:
L’alcalde de CiU de Sant Ferriol, Josep Masmitjà, passa a encapçalar una llista independent associada a ERC en les properes eleccions municipals

Deixa un comentari