Els autors locals i els nacionals es combinen entre els llibres més venuts a Olot durant la diada de Sant Jordi

La Diada d’ahir va transformar el Firal un any més, i malgrat un temps inestable, sobretot a la tarda, es va poder gaudir d’una bona jornada. Les vendes de llibres han estat bones, i com a tot Catalunya, destaquen Xavier Bosch, Sílvia Soler i Albert Espinosa, però alguns autors locals també s’han fet lloc en el rànquing dels més venuts.

Olot ha demostrat en aquest Sant Jordi seguir la tendència de Catalunya, almenys en la categoria de llibres més comprats. Segons Irene Bonet, llibretera, Xavier Bosch ha estat el més venut de la Diada amb ‘Algú com tu’, seguit de Sílvia Soler i ‘Un any i mig’ i Albert Espinosa amb “El món blau”, el seu darrer llibre.

Els autors locals també han estat entre els més venuts. La quarta posició ha estat per a Miquel Casas i la seva darrera novel·la, ‘Plagues i volcans’ i també dos autors garrotxins com Joan Bassols i Pere Masó amb ‘La Garrotxa, 825 km en BTT’. Strappo, de Martí Gironell o Sempre Junts de Sílvia Vilacoba tampoc s’han quedat enrere. I és que darrerament, els llibres d’autors locals tenen força tirada.

Una altra tendència que s’ha confirmat per aquest Sant Jordi és la de comprar llibres amb certa trajectòria, i no les darreres novetats, una evolució dels darrers “tres o quatre anys” segons Bonet, i que aquest any s’ha notat especialment amb ‘Wonder’, un llibre publicat fa tres anys, d’R.J. Palacio.

El mal temps, malauradament va disminuir lleugerament les vendes, perquè la pluja va arribar al moment àlgid de la jornada. Però tot i això, els llibreters valoren positivament el Sant Jordi 2015.

 

Notícies relacionades:
Olot Televisió va seguir la diada de Sant Jordi amb una programació especial en directe des del Firal d’Olot
Els llibres dels autors locals de la Garrotxa protagonitzen la diada de Sant Jordi al Firal d’Olot