El festival Sismògraf converteix Olot en la capital de Catalunya de la dansa contemporània

Olot ha acollit durant tot el cap de setmana el Sismògraf, el festival que ‘detecta el moviment’, que ha tingut 8.000 segons l’organització. La dansa ha estat la protagonista a la capital de la Garrotxa des de divendres fins aquest diumenge amb espectacles de gran nivell i de companyies d’arreu de Catalunya i Espanya.

Un dels espectacles que van destacar el primer dia van ser la interpretació dels ‘Capricis’ de Paganini per la companyia Àngels Margarit. Un seguit de ballarins dibuixaven les 24 peces del compositor italià, un divertimento que va omplir el Teatre Principal divendres al vespre. L’espectacle, a més, ha tingut una continuïtat, ja que aquest dissabte al migdia s’ha portat a l’exterior, amb una ruta per tota la ciutat.

Tant dissabte com diumenge s’ha pogut apreciar més la voluntat del Sismògraf d’aproximar-se a la ciutat i a la seva gent. Aquest dissabte al migdia 26 ballarins estudiants d’últim curs del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre han interpretat l’espectacle ‘Cinc minuts de Dansa’, coordinat per Lipi Hernández, amb una coreografia de ‘Los Corderos’. Les peces, de cinc minuts, han sorprès els vianants amb un missatge trencador, sorprenent i admirat pel públic.

Al vespre, el torn ha estat per a la gegant ballarina robòtica i de fusta de la companyia ‘Antigua i Barbuda‘, amb l’espectacle ‘The Dancer Music Box’. A les 10 del vespre, la gent ha fet cap a la plaça del Teatre per gaudir d’un espectacle sorprenent i que segueix la línia de la companyia, la de transmetre un missatge a través de les màquines.

El diumenge la mateixa ballarina, que havia despertat el dia abans a la nit, ha fet una cercavila per la ciutat, amb diversos estudiants de dansa, músics i artistes, per admirar sobretot, la dansa minimalista de la nina.

Amb tot, el Sismògraf segueix amb la línia d’integrar-se a la ciutat amb espectacles tan interiors com exteriors, per poder congeniar amb la gent de la capital garrotxina.

 

Notícies relacionades:
El Sismògraf integra els olotins en espectacles de dansa com ‘Las Muchas’ o l’Itinerari de Dansa al Parc
El festival Sismògraf comença aquest divendres amb entrades exhaurides per a diversos espectacles
Les activitats prèvies del Sismògraf omplen Olot de dansa durant el cap de setmana

Deixa un comentari