El Sismògraf integra els olotins en espectacles de dansa com ‘Las Muchas’ o l’Itinerari de Dansa al Parc

El Sismògraf, a més de ser una referència per a productors, programadors -n’han assistit 150- i artistes del món de la dansa, també ha volgut involucrar-se amb la ciutat i la seva gent. Per això, molts espectacles han requerit la participació d’alguns olotins amb més o menys protagonisme.

‘Las Muchas’ és un espectacle de la companyia Mariantònia Oliver, establerta a Mallorca des del 2000. Es tracta d’una creació de la mateixa Oliver, que durant tot l’espectacle pretén reivindicar la bellesa de les dones grans. Per això, just abans d’acabar l’espectacle, a cada lloc on va, Oliver ja porta preparada els darrers instants amb cinc dones locals, en aquest cas, cinc garrotxines que van atreure tot el protagonisme d’un públic que va omplir Els Catòlics.

Però l’activitat estrella del Sismògraf és la que segurament atreu més públic: l’Itinerari de Dansa al Parc Nou s’ha convertit ja en un clàssic per saber combinar la bellesa dels cossos humans mentre dansen amb un entorn idíl·lic i característic de la capital garrotxina. Aquest any, quatre indrets, quatre espectacles i quatre companyies hi han demostrat el seu talent.

itinerari dansa sismograf

L’itinerari ha començat amb Lauesku, que mitjançant un joc de pilota basca, ha convidat a la reflexió sobre per què acatar amb naturalitat i submissió les imposicions establertes. Seguidament s’ha traslladat a la font del Parc Nou, on l’italiana Fabritia d’Intino ha presentat la possibilitat de cohabitar un espai, transformant la zona en una realitat diferent a través de la dansa.

El públic s’ha traslladat al parc gran, on Roser Tutusaus i Joan Català han simulat la provatura de les seves forces amb un format escènic a l’aire lliure.

finalment s’ha tornat al prat del darrere per acomiadar-se amb Postkriptum, un seguit d’experiències de comiat que, amb la pluja dels últims minuts, ha servit per tancar aquest capítol del Sismògraf que, un any més, ha congeniat amb els olotins.

 

Notícies relacionades:
El festival Sismògraf converteix Olot en la capital de Catalunya de la dansa contemporània
El festival Sismògraf comença aquest divendres amb entrades exhaurides per a diversos espectacles
Les activitats prèvies del Sismògraf omplen Olot de dansa durant el cap de setmana