Albert Guinovart i la GIOrquestra interpretaran per primera vegada la versió simfònica de la música de la faràndula d’Olot en concert el proper 1 de maig

Presenten a Olot el concert que farà la GIOrquestra el proper 1 de maig al Teatre Principal, on interpretarà per primera vegada la versió per orquestra d’Albert Guinovart de la música de la faràndula olotina. Per al compositor, el repte més important de la versió simfònica ha estat mantenir l’essència de les cançons dels Gegants, Nans i Cavallets.

Albert Guinovart és un dels compositors més reconeguts de Catalunya: guanyador d’un Oscar per la orquestració de la banda sonora de la pel·lícula ‘The Artist’, i autor de les músiques de ‘Mar i Cel’, ara ha afrontat un nou repte: adaptar per a orquestra les cançons de la faràndula d’Olot.

La peça, anomenada ‘Reminiscències de la Faràndula olotina’, consta de les músiques mesclades dels Gegants, Nans i Cavallets de la capital garrotxina. A l’adaptació destaquen els solos de piano, en diàleg continu amb la resta de l’orquestra. L’estrena serà el proper 1 de maig amb un doble concert al Teatre Principal d’Olot, interpretada per la GIOrquestra dirigida pel tortellanenc Marcel Sabaté.

És la primera vegada que es fa una versió per a orquestra de la música de la faràndula olotina. L’esdeveniment es completarà amb simfonies de Mozart i Beethoven, i el concert serà gravat íntegrament per OLOT TELEVISIÓ i Catalunya Música.

 

Notícies relacionades:
Per l’1 de maig es podrà escoltar la versió adaptada per a Orquestra de la música de la faràndula olotina, composada per Albert Guinovart

x