Els Museus d’Olot mostren part del seu fons artístic a ‘El tresor més ben guardat’

Els Museus d’Olot apropen el seu fons al públic, amb la mostra ‘El tresor més ben guardat’, una exposició de 350 peces de les 8.000 que té catalogades. La mostra consta de dues seus, el Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants, en la primera exposició conjunta dels dos equipaments.

Al Museu de la Garrotxa s’hi ha obert una Cambra de les Meravelles, un espai on s’apilonen de forma ordenada algunes de les peces que es conserven al fons dels Museus d’Olot. Des de l’equipament han volgut mostrar una petita part de les obres que tenen catalogades, i que normalment no estan a la vista del gran públic. A la Sala Oberta de l’Hospici s’exposen 350 peces, entre un 2 i un 4% del que es guarda als magatzems del Museu. La mostra s’inspira en les Cambres de Meravelles dels segles XVI i XVIII, on s’acumulaven objectes de tot tipus i que despertaven la curiositat del públic; unes sales que eren predecessores dels museus actuals.

Però si al Museu de la Garrotxa s’acumulen les peces, al Museu dels Sants la densitat d’obres es redueix: ‘Cadàver Exquisit, el Cos truncat’ és un espai inquietant que convida a reflexionar sobre la facilitat de l’oblit del patrimoni propi. Fins i tot, a la mostra trobem la talla del Sant Crist de la Paciència o de la Humiliació, del segle XVIII, que es va donar per desapareguda durant la Guerra Civil i que ara s’ha pogut recuperar.

‘El Tresor més ben guardat’ consta també de diverses accions que permeten interactuar amb les mostres, com la cambra de meravelles pensada perquè els més petits puguin tocar i remenar peces de Museu. La mostra es podrà veure als dos espais fins el proper 23 d’agost.