La Sagrada Família ha acollit el funeral d’homenatge a les 150 víctimes de la tragèdia aèria als Alps francesos, entre elles tres dones garrotxines

La Basílica de la Sagrada Família de Barcelona va acollir ahir la cerimònia religiosa d’homenatge a les víctimes per l’accident aeri de Germanwings als Alps francesos en què van morir 150 persones, enbre elles una quarantena de catalanes i tres de garrotxines. La cerimònia, molt emotiva, va oficiar-se en fins a cinc llengües.

Els reis d’Espanya i els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas van acompanyar ahir als familiars i amics de les víctimes de la tragèdia aèria de l’avió de Germanwings, en un funeral que va comptar amb tots els honors i va pretendre aplegar el major nombre de sensibilitats. La cerimònia, oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez – Sistach, va oficiar-se en català, castellà, francès, alemany i anglès, mentre que l’evangeli es va fer en grec. La basílica de la Sagrada Família va acollir un total de 1.500 assistents, entre ells, 600 familiars de les 52 víctimes que vivien a l’Estat, la majoria a Catalunya.

Un dels moments més emotius va ser quan els alumnes de l’institut Giola de Llinars del Vallès, que van acollir el grup d’alumnes alemanys que van morir a la tragèdia, van dipositar a l’altar de la basílica 150 espelmes, una per cada víctima. El funeral no ha estat exempt de polèmica. L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha optat per una cerimònia catòlica, amb breus intervencions, només al final, dels representants de les comunitats jueva, evangèlica i musulmana. Aquestes tres comunitats ja han escrit un manifest on demanen que l’acte hauria hagut de ser multiconfessional. Els reis, Rajoy, Mas i els representants religiosos van donar el condol un per un a tots els familiars.

 

Notícies relacionades:
Més de 800 persones recorden les tres víctimes olotines del sinistre aeri dels Alps de fa uns dies
El comiat de Mireia Serrat, una de les víctimes olotines del sinistre aeri dels Alps, reuneix més de mil persones a l’església de Sant Esteve d’Olot
La Garrotxa acomiada Ariadna Falguera, una de les víctimes de la tragèdia als Alps, en un emotiu acte a l’Escola Pia d’Olot
Desenes de persones recorden Anna Surribas, una de les víctimes de la tragèdia als Alps francesos, a Riudaura