L’ANC d’Olot i la Garrotxa surt al carrer per iniciar el compte enrere d’un 27S que vol que sigui “clarament plebiscitari”

L’ANC ha tornat a mobilitzar-se al carrer a cinc mesos de les eleccions anunciades pel president Mas. Ho han fet amb la penjada d’un cartell amb un compte enrere dels dies que falten per a la contesa electoral, i cinc petards, tants com mesos li falten a les eleccions. L’objectiu és tornar a fer créixer l’onada per assolir un mandat democràtic a favor de la independència, després d’admetre que les discussions entre els dos principals partits sobiranistes han pogut desgastar el procés.

Olot per la Independència creu que Mas convocarà les eleccions i no creu que se’n pugui desdir, malgrat les informacions que havien apuntat que el president podria condicionar la convocatòria a l’estabilitat parlamentària amb Esquerra, o aquelles que han anunciat que Rajoy es planteja avançar les eleccions generals per evitar les plebiscitàries a Catalunya. La secció local de l’ANC vol que les eleccions municipals siguin la primera volta del 27S. Per això demanen que es doni suport a les opcions independentistes.

L’entitat seguirà convocant actes públics cada 27 de mes fins la data prevista per a les eleccions, i ja té clar algunes iniciatives que es duran a terme durant la segona trobada. Una d’elles serà un “pla renove” d’estelades, tal i com ha anunciat un dels membres de l’assemblea, Narcís Capdevila. “Tenim més d’un centenar d’estelades noves que donarem a canvi de banderes esfilagarsades o descolorides, pel tal que tornin a lluir a finestres i balcons”, ha sentenciat. Un altre dels actes que l’ANC està preparant és una conferència sobre Sanitat en la Catalunya Independent. Serà pronunciada per un dels germans Brugada. Properament se n’anunciarà la data.