Cinc empreses garrotxines s’incorporaran als cicles de Formació Professional Dual que imparteix l’Institut la Garrotxa

Els primers alumnes del nou cicle de Grau Mig d’Elaboració de Productes Alimentaris de formació dual ja han començat l’estada a l’empresa. El cicle, que s’ofereix per primera vegada des de l’Institut la Garrotxa, vol donar resposta a la qualificació que necessita el sector alimentari, molt important a la comarca. Cada cop són més les empreses que estan interessades a incorporar joves amb coneixements bàsics i específics. Darrerament han augmentat de 6 a 11 les empreses que s’han ofert per participar en els cicles d’FP dual.

En Pau Alsina és un dels primers alumnes del cicle de grau mig d’Elaboració de Productes Alimentaris. Durant sis mesos, s’ha estat preparant a les aules, la cuina i el laboratori de l’Institut la Garrotxa. Aquesta setmana ja s’ha incorporat a la carnisseria Planagumà d’Olot, on podrà aplicar els coneixements adquirits al centre. A partir d’ara, combinarà l’estada a l’empresa amb l’institut. Serà a la carnisseria als matins i seguirà instruint-se amb l’equip docent a les tardes.

És el primer any que l’Institut la Garrotxa ofereix el cicle de grau mig d’Elaboració de Productes Alimentaris amb la modalitat d’FP dual. El curs ha començat amb 12 alumnes. El temari docent de l’Institut la Garrotxa centra els seus esforços a proporcionar als alumnes els conceixements necessaris per elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

El proper curs, en Pau intensificarà la seva relació amb l’empresa. Hi treballarà tres dies a la setmana amb contracte temporal. La resta de les jornades les continuarà passant a l’institut. Els responsables de la carnisseria Planagumà es mostren altament satisfets per aquesta modalitat d’incorporació laboral a l’empresa.

L’interés de les empreses per els cicles d’FP dual que s’ofereixen des de l’Institut la Garrotxa es fa evident amb els convenis que s’estan negociant. Properament s’afegiran cinc noves empreses a les sis que ja participen d’aquesta modalitat de formació, molt nova a la comarca.

 

Notícies relacionades:
El 90% dels graduats en Formació Professional treballa o continua estudiant
L’Institut La Garrotxa rep 14.900 euros d’ajuda per al projecte Gutenberg 3D
L’Institut La Garrotxa explica el seu cas d’èxit en la formació professional dual a la jornada d’innovació que ha acollit la UVic

x