El treballador pobre és un nou col·lectiu de ciutadans atesos per Càritas Girona segons les estadístiques de pobresa de l’entitat

Les estadístiques de pobresa denoten l’aparició d’un nou col·lectiu, el dels treballadors pobres. Així ho indica la memòria de Càritas Diocesana de Girona del 2014, on s’hi denota un increment del 29% dels seus beneficiaris. L’entitat ho atribueix a una major capacitat d’atenció, gràcies a l’increment de recursos públics.

La davallada de l’atur, i l’augment de la contractació sembla que no va sempre lligada a una disminució de la pobresa. Segons la darrera memòria de Càritas Diocesna de Girona, corresponent al 2014, les estadístiques indiquen l’aparició d’un nou col·lectiu, el del treballador pobre. “Persones que tot i treballar tenen una situació econòmica complexa” defineix el terme Martí Batllori, Secretari General de Càritas Girona que afegeix que “si l’atur ha estat la porta d’entrada a la crisi per a moltes persones, la feina no ha estat la porta de sortida”

Durant aquest passat 2014, prop de vuitanta mil persones van utilitzar els serveis de Càritas a Girona, el que suposa un augment del 29% dels beneficiaris. Un fet que Càritas atribueix a una major capacitat d’atenció, gràcies a l’increment de recursos públics.

Una de les actuacions destacades de l’entitat en aquest passat 2014 va ser la d’atacar la pobresa energètica, per això compten amb un seguit d’experts que procuren una millora de l’eficiència energètica de les famílies. El programa s’ha centrat en la instal·lació de bombetes de baix consum, en revisar les instal·lacions elèctriques i els aparells perquè “consumeixin el mínim que han de consumir” indica el director de Càritas Girona Ramón Barnera.

Amb tot, Càritas Diocesana de Girona atén principalment necessitats alimentàries, i la majoria dels seus beneficiaris corresponen a famílies nombroses, prop de la meitat de les quals continuen un procés iniciat l’any anterior.

 

Notícies relacionades:
Càritas Garrotxa presenta la tercera edició de la campanya ‘No et quedis el canvi’ que organitza conjuntament amb l’ACO
Càritas inverteix poc més de 120.000 euros durant tot el 2014 a la Garrotxa