Tres investigadores de la UdG escriuen un llibre per prevenir el consum de cocaïna a partir de testimonis reals

Tres investigadores de la Universitat de Girona del Grup de Recerca de Psicologia de la Salut, han escrit un llibre digital per prevenir el consum de cocaïna entre els més joves. La publicació, recull l’experiència de consum de cocaïna d’una dotzena de joves i exposen, a través del seu testimoni, aspectes clau a tenir en compte en la prevenció del consum.

12 joves afirmen la facilitat d’accés a la cocaïna en unes entrevistes que els van fer per a realitzar un estudi de les investigadores de la Universitat de Girona, la Doctora Josefina Patiño, la Doctora Sílvia Font i Eugènia Gras. La majoria a més asseguren que la primera vegada que varen consumir va ser per invitació i gratuïtament en un local d’oci nocturn. “L’accés dels joves a aquesta substància és fàcil; si la busquen la troben i la troben fàcilment” assegura Josefina Patiño, del grup de Recerca de Psicologia de la Salut.

La cocaïna, segons l’últim informe Europeu sobre les Drogues és la droga estimulant il·legal més consumida a Europa. L’any 2014, 2,2 milions d’adults joves entre 15 i 34 anys s’havien consumit durant l’últim any. La publicació recull l’experiència de consum de cocaïna de 12 joves que, a través del seu testimoni, expoa els aspectes clau a tenir en compte en la prevenció del consum d’una de les drogues il·legals amb conseqüències més devastadores per a la salut. Detalla que molts d’ells no veuen la perillositat de la droga perquè la consumeixen esporàdicament i creuen tenir-ho controlat. “El fet de provar-la un dia de festa, en una celebració, els joves no ho perceben com a perillós” indica Patiño.

La publicació del llibre va a càrrec d’Edicions San Juan de Dios i la seva directora explica la importància de publicar un llibre com aquest. “podem mirar el problema des de la professionalitat perquè som infermers, ens podem enfrontar a l problema des de la mirada dels pares i també des de la mirada dels docents” explica Amèlia Guilera, Directora d’Ediciones San Juan de Dios. Es tracta d’un llibre digital que ja es pot descarregar gratuïtament per internet.

x