L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa disposa d’un nou equip per a proves funcionals digestives

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha adquirit un nou equip per a proves funcionals digestives. L’aparell permet estudiar la pressió de fluids: el reflux gàstric a l’esòfag, trastorns defecatoris en adults i nens, o la incontinència anal. El nou equip estalvia el trasllat dels pacients a Girona i ofereix majors prestacions. En breu s’obrirà a pacients d’Osona i el Ripollès.

L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa disposa d’un nou equipament que permet realitzar  les proves funcionals digestives. S’anomena SolarGI de MMS. Està dotat d’una bomba manomètrica digital que permet mesurar fins a 24 canals de pressió.

El software disponible permet mesura de la pressió dels fluids esofàgics. La prova, que dura aproximadament mitja hora, compta amb una segona fase d’estudi del pH dels fluis amb un catèter i un mesurador que el pacient ha de dur durant 24 hores. El nou equip també permet fer exploracions per a trastorns defecatoris, patologies del sòl pèlvic posterior i incontinència anal. L’equip també permet fer proves a nens i nenes.

L’equip permetrà donar servei en pocs dies a pacients d’Osona i el Ripollès, i obre la possibilitat de col·laborar amb altres centres sanitaris, ja que es tracta de l’únic aparell d’aquestes característiques a les comarques de l’entorn.

 

Notícies relacionades:
L’Hospital d’Olot accentua el seu compromís amb el medi ambient amb cartelleria de cartró i paper decorats i la impressió amb tinta sense níquel

x