Albert Guinovart presenta amb la GIOrquestra la seva adaptació per orquestra de la música de la faràndula olotina al Teatre Principal

El reconegut compositor i pianista, Albert Guinovart, ha estrenat la seva adaptació a orquestra de la faràndula olotina aquest divendres 1 de maig en doble sessió al Teatre Principal d’Olot a les 17h30 i a les 21h30.

Juntament amb la GIOrquestra, dirigida pel garrotxí Marcel Sabaté, Guinovart ha pogut posar a oïda de tothom qui ha assistit al teatre els nous sons d’una melodia ja coneguda. A més, la febre de faràndula que viu Olot ha garantit l’èxit de Guinovart, que ha emocionat les gairebé 400 persones que han omplert el teatre.

Guinovart també s’ha mostrat expectant per veure com es posava la seva obra a dalt de l’escenari perquè “crec que és una música molt atractiva, tant pels músics com ho serà per al públic”, segons que afirmava en declaracions a OLOT TELEVISIÓ.

Per la seva part, Marcel Sabaté estava segur que el concert seria un èxit: “la insturmentació és genial, l’Albert (Guinovart) les tracta de manera més melòrica, més rítmica, més còmica, de totes les maneres que ha pogut i em sembla que a la gent li encantarà”.

El concert no només ha comptat amb la composició de Guinovart. La GIOrquestra ha interpretat també la Simfonia número 29 en La major de Mozart i el Concert per a piano número 5 en mi bemoll major de Beethoven.

La primera de les sessions de concert ha estat enregistrada per OLOT TELEVISIÓ i Catalunya Música i properament en podran gaudir a les seves pantalles.

 

Notícies relacionades:

-T’avancem un fragment del concert amb la versió per orquestra de la música de la faràndula d’Olot

-El pìanista i compositor Albert Guinovart entrevistat al ‘Pros i Contres’ d’OLOT TELEVISIÓ

x