Inaugurada a Olot una exposició de 22 obres d’Elías Garralda quan es compleixen 3 anys de la seva mort

Aquest dissabte s’ha inaugurat una exposició d’obres del pintor navarrès Elías Garralda, a poc més de tres anys de la seva mort. La galeria Regal i Art de la plaça del Mig acollirà fins el dia 30 d’aquest mes de maig 22 obres d’un artista emblema per a la capital garrotxina.

Garralda va descobrir les seves habilitats a l’hora de dibuixar quan estava a l’exili a Biarritz, França, i amb 17 anys va començar a vendre els seus primers quadres, ja a Olot. Amb els diners que feia, comprava més colors i materials per pintar.

Era conegut com a pintor de paisatges, i precisament, Olot i la Garrotxa, a més de la seva terra, Navarra, són els marcs més assidus en els seus quadres. Aquests paisatges el van portar a exposar a diverses galeries per tot Espanya -Barcelona, Madrid, Bilbao…- i li van fer guanyar un gran reconeixement en el món de la pintura, a més d’una gran estima entre els ciutadans olotins.

El pintor mantenia en vida una molt bona relació amb la galeria i, juntament amb els fills de Garralda, s’ha fet possible l’exposició d’aquesta vintena d’obres.