El CIT ha de postposar l’homenatge a l’última mare que ha donat a llum, però celebra amb èxit de públic els emotius actes de la Diada de la Mare

En el primer any on el CIT homenatjava la primera mare en donar a llum al nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, no hi ha hagut cap dona que hagués estat mare recentment a les instal·lacions i l’homenatge s’ha hagut de postposar a demà o dimarts. La resta d’actes de la Diada de la Mare s’han dut a terme amb normalitat a la Plaça Clarà d’Olot. La filòloga garrotxina Goretti Reixach ha emocionat al públic amb el seu emotiu discurs. 

Tot i que es tracta d’una gran tradició a la ciutat, aquesta era la primera Diada de la Mare on el Centre d’iniciatives Turístiques homenatjava a l’última mare que ha donat a llum a les instal·lacions del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. I, curiosament, per primera vegada no hi havia cap dona que hagués estat mare en les darreres hores al nou hospital. El CIT ha anunciat que entre demà i dimarts es realitzarà aquest homenatge a la primera mare que doni a llum.

Això sí, la resta d’actes de la Diada de la Mare s’han celebrat amb normalitat a la Plaça Clarà d’Olot. L’estàtua de la Maternitat ha estat l’amfitriona dels actes commemoratius, que ha conduit el periodista Joan Manuel Robles.

Enguany, la mare escollida per fer el parlament anterior a la lectura de poesies ha estat la filòloga i traductora garrotxina Goretti Reixach, que ha participat en diversos actes del CIT com a presentadora. La garrotxina, mare primerenca des de fa uns sis mesos, ha emocionat al públic en un discurs on ha recordat les tres mares olotines que van perdre la vida en la tragèdia aèria dels Alps francesos. Goretti Reixach s’ha emocionat també parlant del seu fill i de la seva mare en un parlament molt emotiu.

Tot seguit, els alumnes de primària de les escoles d’Olot han llegit les seves poesies, dedicades a les mares. L’acte ha anat precedit de la ballada de sardanes a càrrec de la Principal d’Olot i aquest any també s’ha organitzat el Concurs Infantil i Juvenil de Dibuix.

 

Notícies relacionades:
El Centre d’Iniciatives Turístiques organitza diumenge els actes commemoratius de la Diada de la Mare