L’Ajuntament d’Olot decideix ampliar l’aparcament del nou hospital en un ple on els grups han defensat unànimement el túnel de l’Hostal del Sol

L’Ajuntament d’Olot ampliarà l’aparcament del nou hospital amb 75 places més. Ho va decidir en l’últim ple celebrat al consistori. Els grups van donar suport per unanimitat a la moció presentada pels veïns de l’Hostal del Sol perquè la variant d’Olot hi passi a través d’un túnel i no mitjançant un gran viaducte.

La gran activitat a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha posat en evidència la falta d’aparcament a les zones habilitades del seu entorn. Professionals i usuaris es veuen obligats a aparcar als carrers adjacents. Conscient de la problemàtica, l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot ha portat al ple del consistori la proposta d’ampliació de fins a 75 places noves d’aparcament. Part de l’actuació, pressupostada en prop de 97 mil euros, se sufragarà, gràcies una modificació de pressupost motivada pel romanent dels comptes del 2014, que també servirà per millorar els accessos a l’equipament.

En l’últim ple celebrat a l’Ajuntament, els grups municipals van donar suport per unanimitat a la moció presentada pels veïns de l’Hostal del Sol, que demanen que la variant d’Olot travessi la muntanya mitjançant el túnel plantejat fa anys pel consistori, i no en passi de llarg a través d’un gran viaducte sobre la riera de Riudaura, just davant del barri, tal i com planteja ara el Ministeri de Foment.

L’adjunt del Síndic de Greuges, Jordi Sánchez, va donar compte de l’acció a la Garrotxa durant el 2014. Va explicar que el temps de resposta en la gestió dels tràmits dels ciutadans s’ha allargat respecte d’anys anteriors, i va demanar a l’Ajuntament que simplifiqui els tràmits administratius i agilitzi l’atenció al ciutadà.

L’Ajuntament d’Olot també va aprovar la modificació de dues ordenances municipals per allunyar dels habitatges l’estacionament de camions frigorífics, i va aprovar els nous noms dels carrers i places de la ciutat. Es donava el cas que la plaça de Sant Miquel no tenia nom oficial. Se li ha donat el nom de plaça de Sant Miquel, com l’han anomenat des de sempre els olotins i les olotines.

Deixa un comentari