Francesc Serés, premi Crítica Serra d’Or de Narració per ‘La pell de la frontera’: “El llibre reivindica la gent de la franja”

L’escriptor de la franja resident a la Garrotxa Francesc Serés ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or de Narració pel llibre ‘La pell de la frontera’, un conjunt de cròniques i entrevistes, que en alguns moments deriven cap a l’assaig o la ficció, amb les quals l’autor ha volgut analitzar la complexa realitat de Ponent a través de la immigració.

L’escriptor ha compartit amb els espectadors d’OLOT TELEVISIÓ les reflexions que li suscita haver rebut aquest premi per a obra publicada. Serés ha explicat que l’estil del llibre, com la temàtica que aborda, és una frontissa entre el periodisme i la literatura, per narrar una realitat complexa com és el de la mescla de cultures i la immigració a la frontera entre Catalunya i l’Aragó. Tot i així, ha volgut deixar clar que el llibre no és la reivindicació d’un estil, sinó la d’una gent, una realitat poc abordada des de la narrativa. Serés, que anteriorment ja havia estat guardonat amb el premi Crítica Serra d’Or per un altre dels seus títols, ha destacat la importància d’un guardó que permet que els lectors redescobreixin un llibre que ja ha gaudit d’un primer recorregut entre els lectors.

 

Notícies relacionades:
Francesc Serés guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or 2015 de narrativa per ‘La pell de la frontera’