La continuïtat del programa d’urgència social i la transparència, punts fonamentals del programa de CiU a Sant Joan les Fonts

Convergència i Unió de Sant Joan vol donar continuïtat al projecte d’emergència social d’ajuts a aquells que es troben en situació de precarietat. És un dels punts destacats del programa que ha presentat, amb la voluntat de continuar amb la feina, convençut que és l’opció de govern. Respon a la CUP dient que han obert el portal de transparència molt abans que altres municipis, i deixa en mans dels veïns el suport a Plataforma, una llista formada per persones de fora del poble.

El grup municipal de Convergència i Unió a Sant Joan les Fonts ha presentat aquest matí el seu programa electoral, amb propostes continuistes respecte de l’acció de govern que han portat a terme fins ara. El candidat, Joan Espona, està convençut que la seva proposta és la millor garantia de governabilitat a Sant Joan.

Entre les cinc grans propostes de CiU, es troben la voluntat de garantir l’accés de les persones als serveis que granteixin el seu benestar, o la creació d’ocupació. La llista vol seguir impulsant plans d’ocupació per donar oportunitats als veïns i les veïnes. Es comprometen a seguir buscant finançament per donar continuïtat al seu projecte d’emergència social. CiU també remarca el suport al món local i associatiu, i també al que dictin la Generalitat i el Parlament sobre el futur del país.

A diferència que fa quatre anys, en les properes eleccions municipals, CiU haurà de competir amb dues candidatures més, la CUP i Plataforma per Catalunya. La CUP ha començat la precampanya afirmant que el Govern d’Espona ha estat poc transparent i ha fomentat molt poc la participació ciutadana. El candidat a la reelecció contesta amb la implantació del portal de transparència que va posar en marxa fa algunes setmanes. L’altra candidatura que s’ha constituït a Sant Joan és Plataforma per Catalunya. A la seva llista hi figuren persones que no són pròpiament del municipi. CiU deixa en mans dels veïns el suport a Plataforma, una llista formada per persones de fora del poble.

Entre les actuacions que CiU ha previst als nuclis de Sant Joan, destaquen la millora del pont d’entrada al municipi i la finalització de la rehabilitació del Pont Medieval. Volen continuar la millora de l’escola i la llar d’infants, del club Poliesportiu Santjoanenc i les instal·lacions de l’Associació Esportiva La Canya, així com els cementiris de diversos nuclis. Promouran el projecte de l’ús de biomassa. Tenen la intenció de rehabilitar l’edifici de Can Viñolas i el Mas la Puntia. Volen millorar els accessos al Boscarró, l’entorn de la plaça i l’avinguda Pirineu de la Canya, així com el sector d’Aiguanegra, al nucli de Begudà i Sant Cosme. També han previst fer un pas peatonal des de la Roureda fins al límit de la Vall de Bianya.