Presenten la 24a edició del Cornamusam, que renova la seva programació per atraure els intèrprets de sac de gemecs d’arreu del país

L’Associació Cultural El Til·ler ha presentat aquest matí la 24a edició del Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, que aquest 2015 arriba amb una programació renovada; les novetats més destacades són la creació de la figura d’un coordinador, la recuperació del premi Ratafia de composició, i la voluntat d’apropar sacaires de tot l’estat a la capital garrotxina.

El Cornamusam vol tornar a sonar amb força a Olot, i per aquest motiu l’edició d’aquest 2015 arriba amb la intenció de canviar el rumb del Festival Internacional de la Cornamusa a la capital garrotxina. L’organització vol tornar a convertir el certamen en la referència dels intèrprets de sac de gemecs, i ha introduït diverses novetats en la programació del Cornamusam, com la introducció de la figura del coordinador, i la recuperació del premi Ratafia de composició (que es va deixar de fer l’any 2.000).

La participació internacional es composa del grup occità Matta&Rouch Trio, i Saeid Shanbehzadeh, el músic estrella de la 24a edició del Cornamusam, i que introduïrà la versió oriental del sac de gemecs al festival (Shanbehzadeh és iranià).

Pel que fa al Premi Ratafia, s’han presentat 15 composicions, i es decidirà el guanyador mitjançant un jurat després d’escoltar les obres dins els actes del Festival. Seguint amb la voluntat d’apropar sacaires al Cornamusam, es distribuiran diversos músics pels carrers d’Olot durant la cercavila de la Cabreta. La tocada d’inici del festival la farà Jordi Rosàs, i destaquen els concerts de Riu, la Colla Gemecs del País Valencià, i la Cobla la Mitja Lluna. El Cornamusam es celebrarà entre el 19 i el 21 de juny, canviant les seves dates habituals per afavorir l’objectiu d’incrementar els músics i el públic participant.

 

Notícies relacionades:
Els Ministrers de l’Escola Municipal de Música d’Olot gravaran un videoclip amb la música de la Cabreta del Cornamusam
El Cornamusam inunda de música i un gran ambient el centre d’Olot l’any en què el festival recupera el seu format habitual

Deixa un comentari