La Generalitat començarà a l’estiu les millores del tram de la C-66 entre Besalú i Cornellà del Terri

La Generalitat executarà, en els propers mesos, diverses actuacions per a millorar la seguretat de la carretera C-66 entre Cornellà del Terri i Besalú com a mesura provisional a l’espera de poder acabar el desdoblament quan la disponibilitat pressupostària ho permeti. El compromís del Govern arriba com a resultat de l’auditoria de seguretat que el ple de l’Ajuntament de Banyoles va sol·licitar fa mig any davant de l’elevada accidentalitat que es registra en aquest tram de circumval·lació de la ciutat molt transitat ja que esdevé també una via de connexió important entre l’interior i el Pirineu. Un cop estudiada l’auditoria s’han establert unes actuacions d’urgència que es duran a terme en dues fases.

Aquest estiu, es renovarà i millorarà el balissament, la pintura de la calçada i la senyalització vertical en aquest tram d’uns 8 quilòmetres. A finals d’any, es redactarà un projecte que s’executaria executar al llarg de l’any 2016 i que serviria per reforçar i renovar el ferm de la carretera i per millorar els accessos i entrades. A la vegada, s’aprofitaria per millorar alguns aspectes concrets d’aquells trams amb tres carrils, la pujada que hi ha en direcció a Banyoles després de l’Haribo i el tram entre el poble de Serinyà i el pont del riu Ser. Fonts de l’Ajuntament de Banyoles apunten que aquestes actuacions podrien suposar una inversió d’entre tres i quatre milions d’euros i puntualitzen que dur-les a terme no implica renunciar al desdoblament sinó que es tracta d’unes millores d’urgència preventives.