La jutgessa condemna a mig any de presó a un monitor que van organitzar jocs “inapropiats” en unes colònies a la Garrotxa

Tres dels cinc monitors de lleure denunciats per uns pares han estat condemnats per haver fet jocs que han estat considerats “inapropiats” en unes colònies a la Garrotxa. Els altres dos han quedat absolts. Els fets van passar entre el 30 de maig i l’1 de juny del 2012 al Mas Gircós de Sant Ferriol. A un dels joves, la jutgessa li ha imposat mig any de presó per un delicte contra la integritat moral, l’ha inhabilitat per poder exercir la feina de monitor durant el temps de la condemna i haurà d’indemnitzar un dels menors amb 750 euros. Pel que fa als altres dos imputats, hauran de pagar una multa de 150 euros per una falta de vexacions injustes. La jutgessa considera acreditat que cinc monitors originaris d’Olot, Tortellà, Banyoles i València, van fer activitats amb l’ànim de “menysprear” els estudiants de sisè de primària d’un institut de Mollet del Vallès que estaven sota el seu càrrec.

Un dels jocs, per exemple, consistia a fer-se declaracions d’amor, i es va utilitzar alguna paraula amb connotacions sexuals. La jutgessa apunta que es va fer evident una “exteriorització de tracte vexatori” envers un nen que va participar en un joc on hi havia nata que va ser ideat pel monitor condemnat a sis mesos de presó. El menor es va estirar a terra, li van aixecar la camiseta i li van posar nata a la panxa. Llavors van col·locar una bena als ulls a una nena i la van guiar perquè es mengés la nata. Com a conseqüència, l’adolescent presenta actualment una afectació “compatible amb un trastorn per estrès posttraumàtic”. Els altres nens i la nena no tenen seqüeles, si bé la sentència recull que van sentir “vergonya i un malestar psicològic que es va traduir en un estat anímic baix”.

Deixa un comentari