Una plantada d’herbes i flors als jardins del Monestir dona el tret de sortida al Sant Joan les Flors

Durant el mes de maig Sant Joan les Fonts es vesteix de primavera i canvia el nom del municipi per Sant Joan les Flors. Aquest matí s’ha fet la primera activitat vinculada a aquesta iniciativa, que viurà el plat fort el cap de setmana del 23 i 24 de maig.

Els alumnes de P5 de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts i els Amics de les Flors del poble han donat el tret de sortia als actes del Sant Joan les Flors. En els jardins del Monestir Romànic del municipi han plantat herbes aromàtiques, plantes medicinals i flors. És important que els nens sàpiguen les cures que s’ha de donar a les plantes explica Dolors Arau, membre de l’Associació Amics de les Flors.

Durant tot el mes de maig el Sant Joan les Flors engalana el poble amb motius florals i primaverals des de fa una vintena d’anys en el que s’ha convertit en la mostra de flors, plantes i bonsais més gran de la Garrotxa. El Sant Joan les Flors és una gran mostra dins espais del municipi on hi col·laboren diverses entitats i empreses fent “instal·lacions efímeres amb flor natural i amb materials reciclats” indica la tècnica de Promoció Municipal de Sant Joan les Fonts.

La palantada d’aquest matí ha estat la primera de les activitats que s’organitzen en municipi en motiu de la mostra. Durant tot el mes s’aniran succeint altres actes que culimaran el cap de setmana del 23 i 24 de maig, dies forts del Sant Joan en Flors. El dia 24 per primera vegada la desfilada de moda dels alumnes dels graus de Patronatge i Moda i Confecció de l’Institut La Garrotxa es farà a Sant Joan amb els dissenys fets pels alumnes i inspirats en flors. El diumenge serà el magazine 1món.cat de la Xarxa de Televisions Locals i OLOT TELEVISIÓ els que visitaran el municipi per fer-hi el programa en directe.

x