El poeta Joan Mercader rep les Ales a la Cultura de la ciutat d’Olot per la seva contribució al món literari

El poeta Joan Mercader ha rebut aquest dissabte al migdia les Ales a la Cultura d’Olot per la seva gran aportació al món de la literatura. Mercader és una referència a la Garrotxa i Can Trincheria s’ha omplert per homenatjar la seva trajectòria.

Joan Mercader ha estat el 15è guardonat amb les Ales a la Cultura de la Ciutat d’Olot. El poeta ha rebut el guardó aquest dissabte a la tarda a un saló de Can Trincheria ple a vessar d’amics, coneguts i institucions que han volgut reconèixer-li la trajectòria.

“És d’aquelles coses que mai no saps si ho has merescut prou o no, però sí que et dóna ales per veure el que pot passar d’ara endavant”, ha explicat Mercader a OLOT TELEVISIÓ. Visiblement emocionat, també ha explicat que el que porta a fer poesia “és un tipus d’emoció, de sentiments que no es poden descriure amb paraules normals i cal jugar amb les paraules i combinar-les”.

Mercader compta amb una llarga trajectòria com a literat. Ha escrit articles, poemes i novel·les i ha estat impulsor de la literatura a la comarca, a més d’haver estat guardonat nombroses vegades per les seves obres, cosa que l’ha convertit en una referència de la poesia contemporània a Catalunya.

 

Notícies relacionades:
L’escriptor olotí Joan Mercader rebrà aquest proper dissabte el guardó Ales a la Cultura 2015

x