La 7a Marató de Sang d’Olot aconsegueix gairebé 1.300 bosses en una jornada intensa a l’Hospici

La 7a Marató de Sang d’Olot consolida la capital de la Garrotxa com un dels punts de referència de l’estat en la donació de sang. Durant tot el dissabte s’han pogut aconseguir 1.300 bosses de sang, en una jornada maratoniana a l’Hospici.

A les 10 del vespre del dissabte s’ha fet el recompte de bosses de sang aconseguides durant tota la jornada de la 7a Marató de Sang que l’Hospici ha acollit des de les 10 del matí. I quan s’ha vist que el número definitiu de bosses era 1.299, l’instint ha portat decepció per no haver arribat a les 1.300, però un segon després, el seny ha alegrat a tots els presents per haver aconseguit un gran èxit una vegada més.

“Ha estat un èxit total, apoteòsic. Any rere any, cada vegada que fem la marató és una sorpresa”, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ Joan Profitós, director del Banc de Sang i Teixits a Girona. I ha afegit que “amb Olot la organització cada vegada és millor. S’han fet gairebé 1.300 donacions i no hi ha hagut cues”

I és que la mateixa logística de l’acte es gesta des de mesos enrere i ha involucrat 120 voluntaris. Molts garrotxins ja marquen l’acte a l’agenda. Per això ja és habitual que, quan cada dos anys, té lloc aquest esdeveniment ja consolidat a Olot, els resultats de donacions en proporció al nombre d’habitants a la ciutat tendeixin a ser dels més destacables del país.

 

Notícies relacionades:
L’empresa garrotxina Comercial Masoliver col·labora amb la Marató de Sang aportant cenetenars de sucs per als donants
La Marató de Sang d’Olot es proposa superar el miler de bosses recollides en l’edició anterior
El 9 de maig es celebrarà la 7a Marató de Sang d’Olot, considerada un referent a Catalunya

x