La comunitat sikh d’Olot celebra la festa del baptisme amb diversos actes i processons durant tot el diumenge

Durant tot aquest diumenge la comunitat Sikh d’Olot ha celebrat la seva festa del baptisme, amb una processó per la capital de la Garrotxa i diversos actes de celebració al Pavelló Firal. A més, Plataforma per la Llengua ha aprofitat per a presentar i distribuir el llibret ”Gi Aya Nu al català’, que vol fomentar l’ús de la llengua catalana entre la comunitat sikh.

Ja a les 12 del migdia més de 500 persones estaven celebrant una processó dirigida pel gurú i els cinc venerables que l’acompanyaven al passeig de Sant Roc cap al Pavelló Firal, on s’hi portava el llibre sagrat de la religió sikh i a on se celebrarien el dinar i diversos actes religiosos del dia.

Gagandeep Singh Khalsa, portaveu de la comunitat Sikh a Catalunya, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que “aquí pot entrar tothom, ningú té dret de prohibir a ningú. No intentem que ningú es converteixi al sikhisme, nosaltres el que fem i volem fer és que la gent senti la religió”. I també ha afegit que “la gent d’aquí no té coneixement sobre el sikhisme. Quan veuen una persona amb tubant pensen que som musulmans”.

La festa del baptisme, l’Amrit Sanchar, té l’objectiu d’iniciar en el sikhisme a tothom que vulgui. Al Pavelló Firal, tots els assistents s’han descalçat i s’ha iniciat la cerimònia, just després de la qual la Plataforma per la Llengua ha aprofitat per presentar i repartir el llibret ‘Gi Aya Nu al català’, en un gest que busca fer conèixer als sikh la llengua catalana.

 

x