17 alumnes de tot l’Estat completaran la primera promoció del cicle de disseny i producció per a plàstics i metalls de l’Institut la Garrotxa, únic a Espanya

L’Institut la Garrotxa està a punt de completar la primera promoció del cicle de Grau Superior de Disseny i Producció per a plàstics i metalls, únic a l’Estat espanyol. 17 alumnes estan fent el segon curs del cicle, dels quals 11 ja compten amb un contracte laboral dins d’aquesta modalitat d’FP dual.

La primera promoció del Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny i Producció per a plàstics i metalls està a punt de completar els seus estudis. 17 alumnes, catalans i de la resta de l’Estat, finalitzen aquests mesos una formació que els permet obtenir un títol en dos anys o dos títols si s’hi queden durant tres anys. Són els de Disseny en fabricació mecànica i Programació de la producció per emmotllament de metalls i polímers. Aquesta formació professional, que s’ofereix en modalitat dual, combinant l’estada a l’institut i a l’empresa, respon a una demanda específica del sector a la Garrotxa. Les principals empreses del sector del plàstic i l’emmotllament col·laboren en aquests estudis.

A través d’aquest cicle de grau superior, l’alumne es forma en el domini de programes CAD 3D, el Control Numèric, el disseny mecànic i la verificació mitjançant màquines tridimensionals, a més del maneig de màquines d’injecció de plàstic i els seus sistemes automàtics associats.

 

Notícies relacionades:
Cinc empreses garrotxines s’incorporaran als cicles de Formació Professional Dual que imparteix l’Institut la Garrotxa
El 90% dels graduats en Formació Professional treballa o continua estudiant
L’Institut La Garrotxa explica el seu cas d’èxit en la formació professional dual a la jornada d’innovació que ha acollit la UVic

x