Beuda decidirà en les properes municipals a través de llistes obertes, amb quatre candidats possibles

Tot i ser un municipi petit en quan a població, Beuda té una gran extensió de terme municipal i els veïns s’impliquen en la seva potenciació i conservació. Bona prova d’això és que quatre candidats aspiren a l’alcaldia, que es decidirà a través de llistes obertes. 

Beuda haurà d’escollir en les properes municipals al seu nou alcalde mitjançant llistes obertes. Quatre candidats es disputaran el liderat de la legislatura en un poble que compta amb un terme municipal format majoritàriament per masies disperses, els agregats de Segueró, Palera, Lligordà i Beuda, amb una població estable de 120 habitants. La conservació dels valors naturals del poble és la principal preocupació de totes les candidatures, que es presentaran amb dos programes diferents. L’un és encapçalat per l’actual alcalde, Josep Serra, d’Unió pel Progrés.

L’altre programa el comparteixen la CUP, CiU i Esquerra Republicana, que tot i anar amb llistes separades tenen un projecte comú. Anna Vayreda, que ha estat a l’oposició els darrers quatre anys, encapçala la llista.

Els altres dos candidats són Xavier Solé, Independent per ERC, i el més jove de tots quatre, Gerard Tubert, de la CUP.

Beuda no és l’únic municipi que decidirà a través de llistes obertes el 24-M però aquesta població rural és singular pel fet de la varietat dels projectes i les diferents iniciatives per fer del municipi garrotxí un lloc més habitable, amb el seu entorn com a principal atractiu i amb potencial turístic.