Dijous arrenca el judici dels dos indis acusats per l’assassinat de la jove Manpreet Kaur

Un tribunal popular jutjarà, a partir de dijous, el marit i el cunyat acusats de matar a ganivetades una jove índia a Olot el 24 de gener del 2012. Els germans s’enfronten a 25 anys de presó per assassinat. El fiscal sosté que van causar “dolors extraordinaris” a la víctima i li van fer patir una “agonia desmesurada”. Segons l’acusació pública, els acusats van sortir de la feina a les dotze del migdia i van anar al pis on vivien plegats. Sabien que hi hauria la víctima dormint després de treballar tota la nit. Aleshores, la van apunyalar per tot el cos amb dues navalles i la van degollar. Les defenses demanen l’absolució perquè sostenen que no van ser ells.

El cas que arriba a judici a la secció tercera de l’Audiència de Girona es remunta al migdia del 24 de gener del 2012. Segons recull l’escrit de conclusions provisionals del fiscal, pocs minuts després de les dotze del migdia, els dos acusats van acabar la seva jornada laboral a l’empresa d’embotits on treballaven. El marit i el cunyat, després de fitxar, van tornar cap a casa caminant amb la “ferma intenció” d’acabar amb la vida de la noia. Segons el fiscal, els dos homes “havien planificat perfectament el crim”. Armats amb navalles, els dos homes van anar fins a l’habitació i, un cop allà, es van abraonar damunt la jove índia. D’entrada, els acusats li van clavar fins a set ganivetades a l’abdomen i el tòrax. Després, el marit i el cunyat la van apunyalar repetidament a la zona cervical i, al final, van acabar degollant-la. L’acusació pública subratlla que els processats van aprofitar el moment idoni per agafar la víctima desprevinguda. Sabien que, a aquella hora, estaria dormint al llit de matrimoni “i que no es podria esperar un atac d’aquestes característiques de cap manera”.  L’endemà del crim, el marit fins i tot va assistir al minut de silenci que l’Ajuntament d’Olot va convocar per condemnar la mort de la jove índia. D’ençà de la seva detenció, els dos homes es troben en presó preventiva.

Dijous al matí s’escolliran els membres del jurat popular i començarà el judici. Segons el guió, a la tarda es traslladaran a Olot per fer la inspecció ocular. La declaració dels acusats està fixada per divendres al matí. La previsió és que el judici s’allargui fins dijous de l’altra setmana, quan entregaran l’objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.
El fiscal, Víctor Pillado, acusa els dos germans d’un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu i demana una condemna de 25 anys de presó per a cadascun. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que els dos homes indemnitzin amb 258 mil euros el fill que Sodhi Ajit Singh i la jove índia tenien en comú. El lletrat de la Generalitat sol·licita la mateixa pena. Les defenses dels dos germans, encapçalades pels lletrats Rafel Berga i Carles Monguilod, neguen el relat de les acusacions i demanen l’absolució. Els dos lletrats sostenen que els germans Singh no són els autors de l’assassinat. Apunten que és impossible que cometessin el crim, tenint en compte que van sortir de l’empresa d’embotits a les 12 i 10 minuts i que la trucada d’alerta al 112 va registrar-se a les 12 i 17. Segons els advocats, en aquest interval de temps, els dos homes no van poder sortir de la fàbrica, recórrer a peu els 200 metres que els separaven del domicili, cometre el crim i sortir a alertar els veïns.

 

Notícies relacionades:
Demanen 25 anys de presó als germans acusats de matar una jove a Olot el 2012
Incineren el cos de Manpreet Kaur amb la presència del seu marit, imputat en el cas

x