La festa de celebració del 25é aniversari del restaurant Les Cols d’Olot reuneix uns quaranta periodistes de Catalunya i de la resta d’Espanya

Ahir el restaurant Les Cols va complir 25 anys. Per celebrar l’aniversari va organitzar una festa amb una 40 de periodistes d’Espanya i Catalunya. Durant tot el dia, els van conduir pels tres espais que gestionen en una ruta gastronòmica.

L’11 de maig del 1990, ara fa 25 anys, va néixer el restaurant Les Cols d’Olot. Per celebrar l’efemèride van reunir ahir una quarantena de periodistes, molts d’ells del món de la restauració, per fer una ruta gastronòmica pels espais que gestionen actualment. La ruta va començar al pavelló de bany Tossols-Basil on els convidats van poder degustar embotits casolans de Jordi Vilarrassa i pa de coca i coca dolça del forn de pa Bataller dels Hostalets d’en Bas. Després es van desplaçar fins al restauraran el Fajol va ser el protagonista de tres aperitius servits en la sala daurada. La Carpa va ser l’última parada del a ruta abans del menú. Aquí, va provar el Cava Natura-Les Cols i aperitius amb flors. Per acabar la ruta, un extens menú degustació combinació dels dos menús que ofereix Les Cols. “És una mica el que fem actualment a Les Cols” afirma Fina Puigdevall que afegeix: “A mi el que m’agrada és que la gent de Barcelona ha vist el canvi de les hores, el pas del dia. Per altre banda la periodista del diari El País Rosa Ribas assegura que són “bocins de paisatge” en una cuina del territori molt vanguardista sobretot per l’ambient en el que es menja, que indica “és un complement perfecte pel menjar”.

La celebració va finalitzar amb una visita berenar al centre I+D que tenen a la Vall de Bianya. Des del restaurant es vol que els Garrotxins i Garrotxines també celebrin els 25 anys amb ells  i per aquest motiu han elaborat un menú homenatge que recupera plats típics del restaurant.

 

Notícies relacionades:
Fina Puigdevall, xef de Les Cols: “Crec que si posés un cafè al centre cívic de Riudaura, funcionaria”
Els restaurants Les Cols d’Olot i Ca l’Enric de Bianya mantenen les seves estrelles Michelin