Endesa renova 8 torres elèctriques amb helicòpter per millorar el servei a una desena de municipis de la Garrotxa i el Ripollès

Un total de 8 torres són les que la companyia elèctrica Endesa ha renovat de la línia que uneix Sant Pau de Seguries i Olot. Es tracta d’una línia que transcorre paral·lela a l’antiga Via Romana del Capsacosta i per aquest motiu els treballs s’han realitzat per l’aire.

Endesa ha canviat 8 torres elèctriques de la línia que uneix la Garrotxa i el Ripollès. Aquesta és una ínia centenària, construïda el 1907, que va des de Sant Pau de Seguries fins a Olot paral·lela a la Via Roma del Capsacosta, declarada bé cultural d’interès nacional. Per preservar aquest entorn protegit s’ha evitat la utilització de maquinària pesant fent els treballs per l’aire amb tres punts de treball humà. “Els treballs s’han fet amb helicòpter per no malmetre l’entorn” explica Ramon Espel, tècnic de xarxa Endesa a la Garrotxa.

Per intentar minimitzar l’impacta d’aquesta línia de mitja tensió en l’entorn, els nous suports que s’han col·locat són de xapa plegada per reduir-ne les dimensions i tractats cromàticament amb color marró fosc per disminuïr l’impacta visual. Per a Espel els canvis eren necessaris degut a l’occidació i la pèrdua de material que havien sofert els suports.

Els treballs han suposat una inversió de 27.000 euros per part d’Endesa i permetran la millora de la continuïtat i la qualitat del subministrament elèctric a diversos municipis de la Garrotxa i el Ripollès.

 

Notícies relacionades:
Més de 300 veïns de Santa Pau es queden sense electricitat durant 11 hores
La companyia elèctrica Endesa està renovant les línies de subministrament a Santa Pau, Les Preses i Olot