L’artista garrotxí Àngel Rigall fa un cap de dimoni en un sol dia a la població mallorquina de Sineu

L’artista Àngel Rigall, dissenyador i constructor de figures de la faràndula, ha fet un cap de dimoni en un sol dia a Sineu, Mallorca. Durant la primera part del dia, de les 9 del matí a les 2 de la tarda, va fer la figura en ple carrer, a la vista dels passavolants. Ja al vespre, va pintar el dimoni a la galeria de l’artista i amic Emili Parejo. Àngel Rigall ha estat al plató de Les Notícies per explicar l’experiència.

La performance la va fer durant la Nit de Sineu, organitzada per Emili Parejo. L’olotí va haver d’utilitzar materials que no utilitza normalment per a les figures de la faràndula, ja que l’escàs temps de què disposava no li deixava una més opció. Va fer la forma de la figura amb una reixa de corral. Després va construir-hi la figura amb escaiola. Rigall va inspirar-se en un dimoni ja que és un símbol molt representat a Mallorca. L’artista ha explicat a les Notícies que la figura, a banda de ser el resultat de la performance, ha tingut un bon destí. Els responsables del restaurant ubicat al costat de la galeria d’Emili Parejo van reclamar-lo per fer-lo servir com a ornamentació.

 

Notícies relacionades:
Tavi Algueró i Àngel Rigall treballen en un nou gegantó encarregat per la Colla Gegantera de Caldes de Malavella
Els artistes Àngel Rigall i Tavi Algueró realitzen un nou gegant per a l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona
El cartell de Festes del Tura 2014 és un ‘selfie’ dels Gegants d’Olot fet per l’artista Àngel Rigall