Els alumnes de l’Institut Montsacopa d’Olot es concentren en contra del decret 3+2

Una vuitantena d’alumnes de 3er i 4er d’ESO i Batxillerat de l’Institut Montsacopa d’Olot s’han concentrat aquest matí al centre educatiu en horari lectiu per mostrar el seu rebuig a l’anomenat decret 3+2.

La comunitat estudiantil catalana s’ha mobilitzat aquest matí en contra del decret 3+2 que pretén reduir la durada dels graus universitaris a tres anys i augmentar els de màster a dos. A Olot, l’Institut Montsacopa s’ha sumat a la convocatòria. Els estudiants consideren que d’aplicar-se aquesta reforma educativa suposaria un encariment dels estudis universitaris. “En si la carrera ja és cara, [….] el màster és molt més car que el grau i això fa pujar molt el preu de l’estudi. “Ho veiem con un negoci privat” assegura Salomon Aguilar, representant dels Alumnes d’aquest centre en el Consell Escolar de la Garrotxa. Aguilar afegeix que veuen el decret com un negoci privat justificant que si incrementen els anys de màster això “implica un guany per les universitats privades que acaben sent empreses privades amb interessos privats”.

A més de l’encariment i l’elitització dels estudis universitaris des dels sectors estudiantils es queixen que la reforma educativa reduiria l’especialització que es dona en els graus i permetria als centres decidir els plans d’estudis provocant més competència entre les universitats.

A Garrotxa la convocatòria s’ha fet només en aquest institut d’Olot després que els representants dels alumnes de cada classe acordessin convocar-la i amb el consentiment de la direcció del centre.

 

Notícies relacionades:
Mas diu que la comparació de Wert entre la situació del castellà a Catalunya i la del català durant el franquisme “és d’una incultura manifesta”
El ministre Wert defensa els recursos per garantir més hores de classe en castellà i afirma que no es vol atacar el sistema d’immersió lingüística
La vaga general d’estudiants afecta de forma desigual als centres educatius garrotxins

Deixa un comentari