Els nou membres del jurat popular i dos reserves han participat en la reconstrucció de l’assassinat de Manpreet Kaur aquest dijous a la tarda a Olot

El judici per l’assassinat de Manpreet Kaur va començar aquest dijous al matí a l’Audiència de Girona amb la constitució del jurat popular, les al·legacions prèvies i la lectura de les conclusions provisionals. A la tarda, els 9 membres del jurat i els dos reserves van viatjar fins a Olot per veure de primera mà el lloc del succés, el pis de Manpreet Kaur, al número 2 del carrer Velázquez. Acompanyats pel fiscal i els lletrats de la defensa, els homes i dones que conformen el jurat van poder reconstruir els fets.

L’autobús que transportava els nou membres del jurat popular i els dos reserves del judici per l’assassinat de Manpreet Kaur el 24 de gener del 2012 va arribar aquest dijous a 3/4 de 5 de la tarda al carrer Velázquez d’Olot. Les petites dimensions del pis on va tenir lloc el crim va obligar al fiscal, Víctor Pillado, i als advocats de la defensa, Carles Monguilod i Rafel Berga, a explicar als membres del jurat el que anaven a veure abans d’entrar a l’immoble. Poc més tard, els membres del jurat entraven al pis per fer-ne la inspecció. Els membres del jurat popular han participat en la reconstrucció dels fets sense els acusats. Acudir a la inspecció ocular era una opció que els dos processats han desestimat.

En poc menys d’una hora, els membres del jurat popular sortien del pis on va perpetrar-se el crim i tornaven a l’autocar que els havia portat fins a Olot, amb la intenció de descansar i escoltar a l’endemà la declaració dels dos acusats, una declaració que no ha variat des de la seva detenció, el 10 de febrer del 2012, i és que es declaren innocents. Els dos acusats, el marit i el cunyat de la víctima, s’enfronten a 25 anys de presó per assassinat. Fiscal i acusació particular sostenen que van causar “dolors extraordinaris” a la víctima, que va patir una “agonia desmesurada”. Les defenses demanen l’absolució perquè sostenen que no van ser ells. Els lletrats basen la defensa en el fet que cap dels indicis aportats fins ara no ha resultat prou concloent.

El judici continua aquest divendres a la tarda amb les declaracions dels primers testimonis. En total, 59 persones declararan al judici entre testimonis, persones que coneixien l’entorn dels acusats i de la víctima, pèrits i agents de policia. El judici pot allargar-se fins dijous de la setmana vinent, quan entregaran l’objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.

 

Notícies relacionades:
Els dos acusats del jucidi per l’assassinat de Manpreet Kaur mantenen la seva declaració d’innocència
El judici contra els dos acusats d’assassinar una jove a Olot comença aquest dijous amb la reconstrucció dels fets al pis on va cometre’s el crim