La Junta Electoral Central ordena la retirada de les estelades en espais públics perquè “són incompatibles amb l’obligació de neutralitat”

La Junta Electoral Central ha ordenat retirar les estelades dels espais públics durant la campanya electoral. Considera que són incompatibles amb l’obligació de neutralitat de les institucions. La resolució respon a la denúnica de Societat Civil Catalana, que va denunciar la presència d’estelades hissades en espais públics de 323 municipis catalans.

A la Garrotxa, Societat Civil Catalana va denunciar les estelades de les rotondes de la Solfa i de la Rodona d’Olot, el Pont Vell de Besalú, dos carrers de les Preses i un de Montagut, així com les entrades d’Argelaguer, Riudaura, Sant Esteve d’en Bas i Sant Jaume de Llierca. Tot i així, la Junta Electoral Central farà especial incidència en edificis institucionals o espais propers a aquests, i aquesta situació no és la de la majoria d’espais citats a la Garrotxa. L’ANC ha respost a la l’ordre demanant als independentistes que pengin les estelades als balcons de casa. Olot per la Independència recorda que el proper 27 de maig canviarà estelades velles per noves, i també en vendrà, a la plaça Major.