Adrià Bassols i Bisnu Masó guanyen els premis Jordi Pujiula a millors treballs de recerca de batxillerat científics i tecnològics

Aquest dissabte a la tarda s’ha fet l’entrega dels premis Jordi Pujiula als millors treballs de recerca de batxillerat en els àmbits científic, tecnològic i de la salut. Aquests guardons, impulsats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), celebren la seva quarta edició i s’estan consolidant com una referència a la comarca.

Adrià Bassols i Bisnu Masó han estat els guardonats amb els premis Jordi Pujiula als millors treballs de recerca en àmbit de ciències naturals i tecnològic respectivament. La categoria de ciències de la salut ha quedat deserta.

Bassols ha guanyat el premi pel treball ‘La vida a la fullaraca’, en el qual ha estudiat la riquesa d’animals que viuen entre les fulles de la Fageda d’en Jordà, mostrant un món amagat i intentant descobrir si diverses parcel·les d’aquest bosc que havien estat cultivades tenen una fauna diferent als rodals que no van estar roturats i sempre han estat bosc.

Masó, en canvi, ha intentat documentar, des del punt de vista energètic, les obres de la nova Plaça Mercat i documentat un projecte anomenat XEC, xarxa espavilada de calor, que consisteix en una xarxa de calor i fred que distribueix l’energia calorífica a través d’una xarxa urbana amb la finalitat d’aconseguir una major eficiència energètica.

 

Notícies relacionades:
Es presenten els projectes guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2014, de recerca científica i tecnològica, a la Garrotxa