Elisabet Canalias, Marià Clavell i Xevi Verdaguer són els finalistes als premis Garrotxí de l’any 2015

La matemàtica Elisabet Canalias, el jugador de horseball Marià Clavell i el fisioterapeuta Xevi Verdaguer són els finalistes als premis Garrotxí de l’any, que compleix deu edicions. L’acte d’entrega del reconeixement tindrà lloc el proper 5 de juny al restaurant la Deu d’Olot.

Elisabet Canalias és matemàtica: l’any passat va ser un dels sis enginyers responsables de la trajectòria d’aterratge del mòdul Philae de la sonda Rosetta, i actualment treballa a l’Agència Espacial Francesa. Marià Clavell és jugador de Horseball: el 2014 va ser considerat com a segon millor esportista de la disciplina al món, i es va proclamar Campió de Catalunya, d’Espanya i d’Europa amb el Club d’Equitació Esportiva Cardedeu. Xevi Verdaguer és fisioterapeuta: va ser el primer català a estudiar psiconeuroimmunologia, és director de diversos postgraus i s’ha convertit en un professional sol·licitat per pacients que busquen alternatives a la medicina convencional. Ells tres són els finalistes al premi Garrotxí de l’Any, que organitza el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, i que aquest 2015 compleix 10 edicions. Durant la gala també s’homenatjaran a les formacions musicals olotines ‘Els Corbs Negres’ i ‘Els Volcànics’, i també s’entregaran els premis Millor Iniciativa Empresarial, Millor Iniciativa Social, Millor Iniciativa Promocional i Trajectòria Personal. L’acte, que tindrà lloc el proper 5 de juny al restaurant la Deu, serà presidit pel Conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs.

El president del Centre d’Iniciatives Turístiques, Josep Andrés, ha destacat al plató de Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ la joventut dels tres finalistes d’enguany, escollits pel jurat d’entre les persones proposades pels habitants de la Garrotxa. També ha volgut remarcar que tots tres candidats poden sentir-se guanyadors a partir d’ara, i és que la tasca desenvolupada durant el 2014 els ha fet mereixedors de ser entre els tres finalistes del guardó d’entre els 55 mil habitants que té la comarca. Per últim, Andrés ha volgut destacar la consolidació de l’acte més nou dels organitzats pel CIT, ja que aquest any se’n celebrarà la seva desena edició.

 

Notícies relacionades:
El president de la UE Olot, Joan Agustí, rep el ‘Premi Garrotxí de l’Any 2013′
El notari Manuel Faus rep el premi ‘Trajectòria personal’ dels premis ‘Garrotxí de l’any’
La Caritat, l’empresa Ètnia i les fires del fesol, el farro i el fajol reben els premis a les millors iniciatives social, empresarial i promocional dels ‘Premis Garrotxí de l’Any’

x