Els sanitaris que van atendre el cos de la dona assassinada a Olot asseguren que la mort havia estat recent però els forenses no en poden certificar l’hora exacta

Els sanitaris que han declarat en el judici per l’assassinat de Manpreet Kaur asseguren que la mort s’havia produït feia poca estona quan van arribar al lloc dels fets. Metges, infermers i forenses, però, no poden precisar l’hora en què es va produir. La manca de sang a les navalles dels clauers dels acusats tampoc no certifica que fossin les armes del crim. Un veí assegura que el marit li va comunicar per senyes que la dona havia estat degollada, tot i que els sanitaris asseguren que el cos estava de bocaterrosa.

Al matí del tercer dia de judici contra els dos germans acusats d’assassinar una dona a Olot, celebrat ahir, van passar per la sala de vistes els sanitaris del SEM que van anar fins al pis del carrer Pintor Velázquez. En concret, el tècnic de l’ambulància, una infermera i un metge. Asseguren que van arribar al lloc del crim poc després d’un quart d’una del migdia, menys de vuit minuts després de la trucada d’una veïna. Van explicar que els va sobtar que el cos encara fos calent quan li van prendre les constants. No només perquè la víctima jeia al terra de l’habitació, ja de per si fred, sinó perquè la finestra estava oberta en ple mes de gener. Segons els sanitaris, el fet que la temperatura del cos fos elevada, indica que feia poc que havia mort. El temps que portava morta la víctima és un dels punts clau al voltant del qual gira el judici. El fiscal sosté que el marit i el cunyat van matar la dona aquell mateix migdia, poc després de sortir de la feina, a 1/4 d’1 del migdia. Els processats, per la seva banda, ho neguen. Els dos homes asseguren que el crim el va cometre un tercer i que, quan van arribar al pis, la víctima ja era morta.

Posteriorment, va ser el torn dels metges forenses, Jordi Costa i Narcís Bardalet, que compareixia per primera vegada des de la seva jubilació com a cap de forenses de Girona. Tal i com havien fet els sanitaris, Costa i Bardalet també van assegurar que quan es va trobar el cadàver, feia poc que s’havia produït la mort, ja que el cos no presentava rigidesa ni baixa temperatura. Tot i així, no van poder precisar l’hora de la mort. L’informe de l’autòpsia apunta que s’hauria produït entre les 10 del matí i les 12 del migdia. Els forenses van dir que els kirpan o navalles que els dos germans portaven al clauer són compatibles amb l’arma del crim, però no van poder confirmar-ho. Les navalles no s’havien inspeccionat específicament després del crim, i en tot cas, no tenien o no s’hi van trobar restes de la sang de la víctima. El que sí tenien clar és que Manpreet Kaur va intentar defensar-se durant l’atac, ja que tenia talls a les mans.

Ahir al matí també van declarar els veïns del bloc on es va cometre el crim. Tots ells han coincidit a dir que el marit i el cunyat de la víctima eren dos homes molt “tancats” i reservats, però que no hi havien tingut mai problemes a l’escala. El president de la comunitat ha declarat que, aquell migdia, el marit de la víctima va sortir a l’escala demanant ajuda perquè la seva dona “estava morta”. A més, assegura que des de la finestra estant, i mentre aquest testimoni s’esperava al carrer a què arribés l’ambulància, el marit li va indicar per senyes que a la víctima li havien tallat el coll.

Això es contradiu amb el que havien explicat els sanitaris del SEM. El tècnic, l’infermera i el doctor van declarar que, al seu parer, quan ells van arribar, el cadàver estava de bocaterrosa i ningú no l’havia tocat. No va ser fins que el van moure el cos quan van adonar-se que a la jove l’havien degollat, entre d’altres coses, perquè portava un mocador que li tapava el coll.

Notícies relacionades:
Els processats per l’assassinat de Manpreet Kaur assenyalen un company de feina de la víctima com a autor del crim
Els dos acusats del jucidi per l’assassinat de Manpreet Kaur mantenen la seva declaració d’innocència
Els nou membres del jurat popular i dos reserves han participat en la reconstrucció de l’assassinat de Manpreet Kaur aquest dijous a la tarda a Olot

x