Augmenta un 8% el número de famílies beneficiàries dels centres d’aliments a les comarques gironines

El nombre de famílies de la província de Girona que es beneficien dels Centres de Distribució d’Aliments de Càritas creix un 8% respecte el 2013 però s’estabilitzen si es comparen amb el creixement dels darrers anys. El perfil de les famílies també varia.

El nombre de persones beneficiàries dels 9 Centres de Distribució d’Aliments que hi ha a la província de Girona s’estabilitza amb 28.598 persones l’any passat respecte les 26.329 de l’any anterior. Tot i aquest increment del 8% del 2013 al 2014, es redueix l’impacte dels darrers anys on l’increment era notable any rere any amb un augment del 80% en 3 anys. Malgrat tot, han detectat que la pobresa es cronifica i que amb les mateixes famílies s’han de destinar més recursos.  “Que hagi augmentat vol dir que hi ha famílies que han entrat i famílies que no han sortit” explica Caye Gómez, Gerent dels Centres de Distribució d’Aliments

El 70% de les persones beneficiàries tenen menors a càrrec. A més asseguren que el perfil ha variat i cada vegada es veuen més famílies autòctones. “El perfil de la famñília tipus seria una família jove, autòctona i amb menors” assegura Gómez

Han ressaltat la figura dels voluntaris i la feina que fan als CDA. L’any passat a més va créixer el nombre dels voluntaris a 174. Per una altra banda, des del Banc dels aliments han posat de relleu la importància que donen a la lluita contra el malbaratament d’aliments. Tal com explica el president del Banc dels aliments de Girona Freferic Gómez cada vegada són més les empreses que cedeixen els aliments comestibles però no comercialitzables al banc dels aliments

I és que el projecte dels CDA va més enllà i també treballa en l’acompanyament a les persones. D’aquesta manera els proporcionen tallers formatius on al llarg del 2014 hi varen participar 679 famílies. Aquestes a més, les que poden, col·laboren econòmicament en el projecte.

 

Notícies relacionades:
Càritas inverteix poc més de 120.000 euros durant tot el 2014 a la Garrotxa
El recapte extraordinari del Carnaval d’Olot ha obtingut 2.500 quilos de productes que han anat destinats al Centre de Distribució d’Aliments
729 famílies garrotxines són demandants de cistelles del Centre de Distribució d’Aliments