Joaquim Pagès no es presenta a la reelecció per a l’alcaldia de Tortellà, i opten Rafel Pagès (IpT-CP), Francesc Ten (CIU) i Olivier Viscido (CUP)

El fins ara alcalde del municipi ho deixa i el seu equip el segueix, amb la qual cosa el consistori tortellanenc es renovarà per complet i els gairebé 800 habitants del poble hauran de decidir entre tres llistes diferents en aquestes properes municipals. 


Joaquim Pagès, alcalde de Tortellà des de 2007 i home vinculat política i socialment al municipi la darrera dècada, no optarà  la reelecció per a l’alcaldia del municipi. El seu equip, d’Independents per Tortellà, una candidatura amb el suport del PSC, el segueix i tampoc seguiran. Així doncs, el consistori es renovarà totalment després de les properes municipals.

Els gairebé 800 tortellanencs i tortellanenques, a més, tindran diferents opcions a l’hora de dipositar el seu vot i la seva confiança per escollir el que serà el sisè alcalde en la història d’un poble de muntanya, d’artistes i artesans i que és una de les portes naturals de la comarca de la Garrotxa.

Convergència i Unió, la CUP i Independents per Tortellà han configurat tres candidatures. Francesc Ten, encapçala la llista de CIU, Oliver Viscido la de la CUP i Rafel Domínguez la d’Independents per Tortellà.

Tots tres caps de llista se senten arrelats al poble i, tot i que amb proposts ben diferenciades, prioritzen els col·lectius de joves i de la gent gran, el suport als artistes i artesans del municipi i la promoció de Tortellà a nivell turístic. Així doncs, el municipi de Tortellà tindrà aquestes tres opcions a l’hora d’escollir un nou alcalde per al poble de cara a la legislatura 2015-19.