Olot guanya el premi a la ‘Ciutat de l’any en bombes de calor geotèrmiques’ pel projecte de l”Illa energètica’

El projecte de l”Illa energètica’, batejat inicialment com a District heating and cooling, ideat per l’Ajuntament d’Olot i que explotarà l’empresa olotina Wattia Innova i Gas Natural Fenosa, acaba de guanyar el premi a la ‘Ciutat l’any en bombes de calor geotèrmiques’, un guardó que concedeix l’EHPA, l’European heat pump association. La pàgina web de l’associació ha donat a conèixer el veredicte del jurat, que reconeix l’alt nivell dels projectes que s’han presentat enguany. En una primera fase es va obrir un període de participació popular en el que han participat més de 1.700 persones de tot el continent, que han votat les diferents iniciatives que han arribat a ser finalistes. En una segona fase, un jurat format per experts qualificats han pres la decisió final. Precisament l’any nivell ha provocat que aquest 2015 siguin dues ciutats les guardonades i, juntament amb Olot, s’hi troba també la població finlandesa de Mäntsälä. Els guardons s’entregaran el proper dimecres dia 27 de maig durant un sopar networking que se celebrarà a Brussel·les, Bèlgica.

El sistema de l’Illa energètica ha començat a funcionar a la nova plaça Mercat i s’estendrà un cop estigui construïda la sala de les energies que es preveu a l’edifici de l’antic hospital i també fins als edificis de la residència Montsacopa i l’Hospici, on hi ha la residència de la Caritat.


premi wattia innova

 

Notícies relacionades:
Gas Natural Fenosa, l’empresa olotina Wattia Innova i l’Ajuntament posen en marxa l’illa energètica al centre d’Olot, un projecte sostenible pioner a Espanya
L’illa energètica del centre d’Olot, impulsada per Gas Natural i l’empresa olotina Wattia Innova, ja comença a ser una realitat
Greenpeace visita l’Espai Zero de Wattia Innova i assegura que el considerarà un exemple d’eficiència energètica