El fiscal manté la demanda de 25 anys de presó pels dos acusats de l’assassinat de Manpreet Kaur mentre que les defenses demanen l’absolució

Després del desenvolupament del judici per l’assassinat de Manpreet Kaur a Olot, el fiscal ha mantingut la demanda de 25 anys de presó per als dos germans acusats d’assassinar la jove índia d’Olot. Sosté que el marit i el cunyat van cometre “un clar crim d’honor”, perquè la víctima havia deshonrat la família, i ha desgranat al jurat fins a una quinzena de proves que, juntament amb el “sentit comú”, els incriminen. Les defenses, que mantenen l’absolució, critiquen que només hi ha indicis i que des d’un inici, fiscal i mossos es van aferrar a la tesi del crim d’honor per encaminar tota la investigació entorn d’això.

Després del judici pel crim de la jove Manpreet Kaur a Olot, el fiscal, el lletrat de la Generalitat i les defenses han elevat les seves conclusions provisionals a definitives. Mentre les acusacions demanen 25 anys de presó per al marit i el cunyat de la víctima, a qui acusen d’assassinat, les defenses en sol·liciten l’absolució. El fiscal Víctor Pillado, en un extens informe de dues hores, ha posat damunt la taula totes les proves que, al seu entendre, incriminen els acusats. En total, fins a una quinzena. Ha fet especial incís en la sang que es va trobar als dos ‘kirpan’, els punyals simbòlics dels sikh, que duien els processats. Ha recordat que el cunyat tenia un esquitx de sang a la patilla i fins a set ferides, una de les quals, amb la marca d’una ungla. Ha repassat les diferents proves d’ADN, entre les quals hi ha el perfil genètic del cunyat que es va trobar a l’anus de la víctima i que, segons els pèrits, indica que van mantenir relacions sexuals. A més, el fiscal ha recordat que la porta del pis no estava forçada i que el van regirar per simular un robatori excepte l’habitació per resar. Entre d’altres, ha subratllat que quan va arribar la policia, els únics que hi havia al lloc dels fets eren el marit que estava impertèrrit, i el cunyat. Pillado assegura que, posades totes les proves en relació, la lògica i “el sentit comú” assenyalen que “ningú més” que els acusats va poder degollar i matar la jove a ganivetades. Ha explicat que o la noia es volia divorciar del marit o bé ell va descobrir que mantenia relacions amb el cunyat. Per això, sosté que els dos germans es van posar d’acord per matar la jove, i que ho van fer aprofitant el moment en què es trobava dormint.

Les defenses del marit i del cunyat, els advocats Rafel Berga i Carles Monguilod, han centrat la seva intervenció a fer veure al jurat que el cas només es basa en indicis, però que no hi ha cap prova ferma. A més, els advocats també han criticat que, ja d’entrada, i guiats per “perjudicis”, els Mossos d’Esquadra i l’acusació van encaminar la investigació cap a un crim d’honor. Per a Monguilod, la investigació va estar “teledirigida” perquè la policia va actuar amb “ulls contaminats” i va aferrar-se als estereotips de la regió de l’Índia d’on provenen els acusats. A partir d’aquí, segons ha criticat, no van tenir en compte cap altra línia d’investigació, sinó que es van limitar a “encaixar un puzle a cops de martell” perquè tot quadrés com un crim d’honor.
La defensa assegura que no és lògic que el marit i el cunyat entreguessin a la policia els seus ‘kirpan’ per analitzar si sabien que hi havia sang de la víctima, que Sodhi Ajit Singh pateix esquizofrènia i que per això no va reaccionar en trobar-se la dona morta, i que les proves d’ADN es podrien haver contaminat al laboratori.

Després dels informes, els acusats han tingut dret al darrer torn de paraula. El marit de la víctima l’ha aprofitat per dir que és “innocent” i que ho està passant “malament”. Per la seva banda, el cunyat ha assegurat que els Mossos d’Esquadra ho van “interpretar tot com van voler”. Amb això, ha conclòs el judici. El jurat popular s’ha retirat a deliberar.

 

Notícies relacionades:
El fiscal manté la petició de 25 anys de presó després que els pèrits policials trobessin ADN del cunyat en el cos de la víctima
L’home a qui els acusats de l’assassinat de Manpreet Kaur havien assenyalat com a autor del crim assegura que ell i la víctima volien casar-se
Els sanitaris que van atendre el cos de la dona assassinada a Olot asseguren que la mort havia estat recent però els forenses no en poden certificar l’hora exacta

Deixa un comentari