La participació a la Garrotxa a les 18h augmenta en consonància amb l’augment de gairebé el 6% a Olot

A les 18h de la tarda, la participació a la Garrotxa ha augmentat. Aquest és el gran titular electoral a aquestes hores del vespre, com a conseqüència que la gent avui ha votat més a Olot que no pas fa 4 anys: concretament, a aquestes hores, la participació en els passats comicis a la capital garrotxina era de gairebé el 39%, mentre que ara ja són pràcticament 6 punts percentuals més.

participació garrotxa18h_regidors

Un 48,94% dels votants, segons dades del Consell Comarcal de la Garrotxa, ja han exercit el seu dret a vot, mentre que fa quatre anys eren només el 44,20%. Això es deu principalment a l’augment d’electors a la capital garrotxina.

participació olot 18h_regidors

També ha estat influent, però, també al creixement de participació -més o menys important- en alguns municipis importants pel que fa a població, com serien Sant Joan les Fonts, Sant Feliu de Pallerols o Santa Pau.

En alguns municipis de la Garrotxa, però, la paticipació s’ha mantingut amb xifres baixes. Són casos com Montagut, Besalú o Les Planes d’Hostoles. El primer dels casos té tradicionalment pocs votants: ja el 2011 va patir una situació semblant, però sembla que un factor que faria disminuir la participació és la presència d’una sola llista per municipi, com també és el seu cas o el de Besalú, que es manté en xifres gairebé iguals a les de fa 4 anys, però també notablement baixes (44%). A les Planes es viu una situació diferent. Tot i comptar amb dues llistes, els habitants del municipi han exercit menys el seu dret a vot a les 18h. Fa 4 anys, més del 60% del cens ja havia votat, mentre que ara, només el 53% de la població amb dret a vot ho ha fet.

Són també destacables alguns casos excepcionals però no molt influents en el global garrotxí: Argelaguer difícilment arribarà al 80% de participació amb què va comptar les eleccions passades, ja que a hores d’ara, només el 45% de possibles votants han anat a les urnes. Sant Ferriol és un cas diametralment oposat, ja que, després d’una participació discreta el 2011 del 44%, a hores d’ara ja supera el 63% de participació.

 

Notícies relacionades:
A Olot la participació a les 14h és del 32,22%, dos punts per sobre respecte el 2011
La participació a la Garrotxa a les 14h és del 35,57%, quatre punts per sota del 2011

x